"Βρισκόμαστε σε πολύ δύσκολο σημείο αλλά, είτε ως οπαδός, είτε ως προπονητής της ΑΕΚ, ελπίζω ότι τελικά θα βρεθεί μια λύση. Είμαστε στο δυσκολότερο σημείο της ιστορίας μας. Πραγματικά θα είναι ένα πλήγμα (ένας πιθανός αποκλεισμός), το οποίο θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στο σύλλογο, πέρα από τα οικονομικά, στην ιστορία και την ηθική αυτής της ομάδας. Επιτάσσεται η ΑΕΚ να είναι ανταγωνιστική στο πρωτάθλημα, για να παίζει και στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Πιστεύω ότι αυτός ο κίνδυνος θα αποτραπεί την τελευταία στιγμή".

Για το ντέρμπι της Παρασκευής με τον Ολυμπιακό ο Κωστένογλου υποστήριξε μεταξύ άλλων: "Έχουμε έλλειψη παικτών σε βασικές θέσεις. Δεν έχουμε επιλογές, όχι μόνο ως προς τον καταρτισμό της ενδεκάδας, αλλά και ως προς τις διαφοροποιήσεις κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Θα πρέπει όμως να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να μην ξεχνάμε ότι η ΑΕΚ είναι μεγάλη και ιστορική ομάδα.

Αν είμαστε όμως ρεαλιστές και αντικειμενικοί κριτές, θα πρέπει να αποδεχθούμε ότι σίγουρα ο Ολυμπιακός είναι ποιοτικότερη ομάδα και η ομάδα που έχει τις περισσότερες πιθανότητες, κατά την άποψή μου, για να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Στο ποδόσφαιρο όμως, με την έναρξη του αγώνα, η ομάδα που θεωρητικά στα χαρτιά είναι το φαβορί, αυτή τη στιγμή δηλαδή ο Ολυμπιακός, δεν είναι σίγουρο ότι θα είναι και η νικήτρια.