Facebook Pixel Περιμένουν το… PSI οι μέτοχοι
Life
| 2012-02-11 23:17:00

Περιμένουν το… PSI οι μέτοχοι

Περιμένουν το… PSI οι μέτοχοι

Η ψήφιση του νόμου για τη νέα δανειακή σύμβαση και το πρόγραμμα ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων κρίνουν σε μεγάλο βαθμό και το... αύριο της ΑΕΚ

Αν κάποιος, μέχρι χθες, έλεγε πως οι βουλευτές της χώρας θα ήταν αυτοί που θα έκριναν και το μέλλον της ΑΕΚ, τότε σίγουρα θα τον περνούσαν για... τρελό. Ωστόσο, όσο τραβηγμένο και αν ακούγεται αυτό το σενάριο, έχει μεγάλη δόση αλήθειας και θα σας εξηγήσουμε τους λόγους που συμβαίνει αυτό. Τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα δοκιμάζεται καθημερινά. Όμως τις τελευταίες ώρες βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ στη χρεοκοπία, εφόσον αύριο στην Βουλή δεν ψηφιστεί ο νόμος για τη νέα δανειακή σύμβαση και το πρόγραμμα ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων (PSI). Οι μέχρι τώρα αντιδράσεις των βουλευτών που θα κληθούν να ψηφίσουν, δεν δείχνουν με σιγουριά πως τα νέα μέτρα της Κυβέρνησης, όπως αυτά ζητήθηκαν από την Τρόικα, θα περάσουν από το ελληνικό Κοινοβούλιο και δεν αποκλείεται η χώρα να οδηγηθεί σε πτώχευση. Όλα αναμένεται, όμως, να ξεκαθαρίσουν αύριο το βράδυ, όταν και θα ψηφιστεί ο νέος νόμος, το αποτέλεσμα του οποίου θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό και την απόφαση των μετόχων.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχει συλλέξει το aek365, η απόφαση των μετόχων για τα 4 εκατ. ευρώ, θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό με το αν η Ελλάδα παραμείνει στο ευρώ ή επιστρέψει στη δραχμή. Στην πρώτη περίπτωση, που συνδυάζεται με την υπερψήφιση του νέου νόμου, η «ομάδα» του 2004 θα συμφωνήσει στην καταβολή των 4 εκατ. ευρώ, που μαζί με τα 3 εκατ. ευρώ που θα έρθουν από τις... πηγές του Ντέμη Νικολαΐδη, όπως αυτός δεσμεύτηκε, θα δώσουν λύση στο πρόβλημα της ΑΕΚ. Σε άλλη περίπτωση, κανείς δεν μπορεί να μιλήσει με σιγουριά για το τι θα αποφασίσουν οι μέτοχοι, εφόσον η χώρα οδηγηθεί σε χρεοκοπία.

Βεβαίως, δεν μιλάμε για προδεδικασμένο γεγονός, ωστόσο σίγουρα η απόφασή τους θα επηρεαστεί. Και όλα αυτά με την ελπίδα πως δεν θα περιμένουν και την απόφαση του Eurogroup, που είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη, καθώς εκεί ο χρόνος της ΑΕΚ θα έχει χαθεί. Άλλωστε τα δεδομένα είναι ξεκάθαρα. Αν αύριο ο νόμος ψηφιστεί, τότε δεν κινδυνεύουμε σαν χώρα από τη χρεοκοπία και το δάνειο θα εγκριθεί την Τετάρτη, οπότε δεν θα χρειαστεί και το... τυπικό της υπόθεσης για τους μετόχους. Η απόφασή τους, όποια και αν είναι αυτή, θα πρέπει λοιπον να γίνει το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα το πρωί.

ΠΗΓΗ: aek365.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags