Facebook Pixel Γιατί Σαρακοστή και χαλβάς πάνε πακέτο! Η γαστρονομική του πορεία μέσα στο
Life
| 2024-03-18 01:14:00

Γιατί Σαρακοστή και χαλβάς πάνε πακέτο; Η γαστρονομική του πορεία μέσα στον χρόνο

Του Ναπολέοντα Λιχούδη
Γιατί Σαρακοστή και χαλβάς πάνε πακέτο; Η γαστρονομική του πορεία μέσα στον χρόνο

Δεν είναι γνωστό πότε ακριβώς μπήκε στην Ελλάδα η συνταγή του χαλβά, αλλά πιθανολογείται ότι πέρασε στην ζαχαροπλαστική μας προς το τέλος του 12ου αιώνα.

Τριήμερο Καθαράς Δευτέρας και ήδη η χώρα βαδίζει σε ρυθμούς καρναβαλιού, γλεντιού αλλά και νηστείας. Όπως πάντα την τιμητική του στο σαρακοστιανό τραπέζι έχει ο Χαλβάς ο οποίος παρουσιάζεται με πολλές παραλλαγές. Η γνωστή μαγείρισσα, επιχειρηματίας αλλά και ειδική στην λαϊκή παράδοση Μαίρη Παναγάκου μιλάει στο Newpost, για την προέλευση του Χαλβά στην χώρα μας. Μας παρουσιάζει όλα όσα δεν ξέραμε για τον χαλβά αλλά και την γαστρονομική του πορεία. Η λέξη χαλβάς φέρνει στο νου ένα σιροπιαστό γλυκό, συχνά αρωματισμένο με κανέλα, ροδόνερο και πορτοκαλόφλουδα, με γεύση από καβουρντισμένους ξηρούς καρπούς, συνήθως πλούσιο σε ελαιόλαδο ή μυρισμένο από καμένο βούτυρο…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΧΑΛΒΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΣΤΟ NEWPOST.GR

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags