Facebook Pixel Η ΕΠΟ είπε στη FIFA για τον νόμο και περιμένει...
Life
| 2012-02-13 22:16:00

Η ΕΠΟ είπε στη FIFA για τον νόμο και περιμένει...

Η ΕΠΟ είπε στη FIFA για τον νόμο και περιμένει...

Σε ρήξη θα οδηγηθούν όπως όλα δείχνουν οι σχέσεις Ποδοσφαίρου-Πολιτείας στην περίπτωση που το Υπουργείο Πολιτισμού δεν υποχωρήσει και ψηφιστεί το νέο αθλητικό νομοσχέδιο ως έχει...

Οι αρμοδιότητες της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού παραμένει το μείζον ζήτημα και «αγκάθι», με την ΕΠΟ να έχει ήδη ενημερώσει τη ΦΙΦΑ (που δεν αποκλείεται να παρέμβει), καθώς και τα κόμματα του ελληνικού κοινοβουλίου για τις θέσεις της.

Το νέο αθλητικό νομοσχέδιο συζητείται το προσεχές διήμερο (14-15/2) στην ολομέλεια της Βουλής και την Τετάρτη θα ψηφιστεί. Ωστόσο, οι διαφωνίες των φορέων του ποδοσφαίρου με ορισμένες από τις διατάξεις του νόμου, εξακολουθούν να υφίστανται, με την πολιτεία να δηλώνει μέχρι στιγμής ότι δεν υποχωρεί.

Η διαφωνίες είναι αρκετές, αλλά το μεγαλύτερο «αγκάθι» ακούει, ως γνωστόν, στο όνομα «Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού». Ο νέος νόμος διατηρεί τις αρμοδιότητές της και την ενισχύει ακόμη περισσότερο. Η ΕΠΟ θέλει να περιοριστούν οι αρμοδιότητες της σε σημαντικό βαθμό, διατηρώντας μονάχα τον ελεγκτικό της ρόλο. Αυτό που κυρίως δεν επιθυμεί το ποδόσφαιρο (ομοσπονδία και ΠΑΕ), είναι να χορηγεί η ΕΕΑ πιστοποιητικά συμμετοχής στα επαγγελματικά πρωταθλήματα.

Στο πλαίσιο αυτό και με αφορμή το γεγονός ότι η πολιτεία δεν υποχωρεί μέχρι στιγμής σε αυτό το θέμα, η ΕΠΟ έχει ήδη ενημερώσει σχετικά τη ΦΙΦΑ, καταγγέλλοντας ουσιαστικά παρεμβάσεις στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου. Παράλληλα, η ομοσπονδία έχει ενημερώσει με επιστολές και τα κόμματα του κοινοβουλίου ώστε να γνωρίζουν αναλυτικά τις θέσεις της.

Στην ομοσπονδία υποστήριζαν την Δευτέρα ότι δεν σκοπεύουν να κάνουν πίσω στο θέμα της ΕΕΑ. Συνεπώς, το προσεχές διήμερο οπότε το νομοσχέδιο θα συζητηθεί στην ολομέλεια της Βουλής, το ενδιαφέρον συγκεκριμενοποιείται στα εξής:

α) Θα συγκεντρωθεί η απαιτούμενη πλειοψηφία από βουλευτές ώστε το νομοσχέδιο να υπερψηφιστεί και να περάσει όπως το θέλουν οι Γερουλάνος, Μπιτσαξής;
β) Θα υποχωρήσει το Υπουργείο Πολιτισμού ώστε την τελευταία στιγμή να «ψαλιδίσει» τις αρμοδιότητες της ΕΕΑ;
γ) Αν περάσει το νομοσχέδιο ως έχει, παρά τις αντιρρήσεις της ΕΠΟ, θα υπάρξει παρέμβαση της ΦΙΦΑ που πιθανόν να προκαλέσει κίνδυνο για τη συμμετοχή των ελληνικών συλλόγων και της Εθνικής ομάδας στις διεθνείς διοργανώσεις;

Όλα θα κριθούν Τρίτη και Τετάρτη…

Πηγή: sport-fm.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags