Στις 3 Ιουνίου θα δικαστεί στο Εφετείο για τα αδικήματα που κατηγορείται ο Πέτρος Φιλιππίδης, που πρωτόδικα αθωώθηκε για δύο βιασμούς και καταδικάστηκε για δύο απόπειρες. Στο Πρωινό Σουσού φιλοξενήθηκε ο Πέτρος Κουσουλός που μίλησε για την υπόθεση.

«Πιστεύω ότι στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο τα πράγματα θα είναι πιο βατά και πιο κοντά στην πραγματικότητα. Το γεγονός ότι αθωώθηκε για τους δύο τετελεσμένους βιασμούς ομοφώνως και με σύμφωνη γνώμη της κυρίας εισαγγελέως, περνάει ένα μήνυμα. Η κάθε γυναίκα μπορεί να λέει την αλήθεια, αλλά μπορεί να λέει και ψέματα. Δεν είναι θέσφατο ότι ένας άνθρωπος που καταγγέλλει έναν βιασμό, έχει συμβεί.

Οι δύο απόπειρες που τον κατηγόρησαν, δεν συμβαδίζουν με την κοινή λογική, κατά τη δική μου άποψη, και έχουμε ισχυρά στοιχεία που με κάνουν να αισιοδοξώ ότι θα αποδομηθούν αυτές οι δύο κατηγορίες. Είμαι πεπεισμένος ότι είναι αθώος. Ο κ. Φιλιππίδης αισθάνθηκε ικανοποιημένος που αθωώθηκε για τους δύο βιασμούς και ζει με τη ελπίδα ότι θα του δοθεί η δυνατότητα προκείμενου να αποδείξει την αθωώτητά του και για τις απόπειρες. Δεν ξέρω αν θα να γυρίσει στην υποκριτική», ανέφερε αρχικά ο δικηγόρος του ηθοποιού, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Εκνευρισμός της Ελένης Τσολάκη

Μετά το τέλος της συνέντευξης, ειπώθηκε από το πάνελ πως ο Πέτρος Φιλιππίδης λείπει ως ηθοποιός, με την Ελένη Τσολάκη να εκνευρίζεται και να κάνει σχετική παρέμβαση σε έντονο ύφος.

«Τι σχέση το καλλιτεχνικό του μέγεθος με αυτό που συζητάμε; Αν κριθεί ένοχος, πάλι θα λέμε ότι κάποτε ήταν καλός ηθοποιός; Τρία χρόνια έχουν περάσει, γιατί στην ίδια πρόταση που λέμε για τις δύο απόπειρες βιασμού, λέμε για την καλλιτεχνική του πορεία; Σε αυτή την κουβέντα, δεν έχει καμία θέση η καλλιτεχνική του αξία. Μιλάμε για δύο απόπειρες, το όριο είναι πολύ λεπτό. Το έχουμε ξαναπεί είναι τεράστιο ταλέντο. Και αν είναι αθώος θα έχει τη δεύτερη του ευκαιρία. Αλλά μέχρι το Εφετείο δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να μιλάμε για την καριέρα του», ανέφερε μεταξύ άλλων η παρουσιάστρια του OPEN.

«Το ακούω πολύ συχνά και κάθε κατηγορούμενος χαίρει του τεκμηρίου αθωότητας κλπ κλπ. Εγώ με την απλή λογική. Έστω ότι κάποιοι άνθρωποι θέλανε να βγάλουν τον Φιλιππίδη από τη μέση. Τι έκαναν; Συνασπίστηκαν και πήγαν και βρήκα καταγγέλλουσες και φερόμενα θύματα. Δηλαδή ήταν ένα οργανωμένο σχέδιο που εξυφάνθηκε από κάποια αόρατα κέντρα για να βγει από τη μέση ο Φιλιππίδης; Εντάξει, το “ακούω” ως επιχείρημα αλλά δεν με πείθει εμένα αυτό! Όπως συνέβη και στην υπόθεση Λιγνάδη και αλλού. Τον πρώτο και τελευταίο λόγο έχει η Δικαιοσύνη» ανέφερε ο Πέτρος Κουσουλός

Δείτε όσα ειπώθηκαν: