Facebook Pixel «Κλαίω από το κρύο»...
Life
| 2012-02-24 22:41:00

«Κλαίω από το κρύο»...

«Κλαίω από το κρύο»...

Συγκλονιστική ήταν η μαρτυρία της Νόρας Δράκου η οποία πραγματοποιεί με τεράστια δυσκολία την προετοιμασία της εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων, αφού προπονείται σε... πολικές θερμοκρασίες στην Πάτρα.

Στα 20 χρόνια της θεωρείται από τις κορυφαίες της ελληνικής κολύμβησης. Με πανελλήνια ρεκόρ και συμμετοχή σε τελικούς σε μεγάλες διοργανώσεις, η νεαρή πρωταθλήτρια προσπαθεί να είναι όσο το δυνατόν πιο έτοιμη για το μεγάλο ραντεβού των Ολυμπιακών Αγώνων στο Λονδίνο, αλλά και το Ευρωπαϊκό που θα γίνει νωρίτερα στο Ντέμπρετσεν.

Ωστόσο, οι συνθήκες κάτω από τις οποίες προετοιμάζεται στο κολυμβητήριο «Αντώνης Πεπανός» της Πάτρας είναι τραγικές. «Από την αρχή του χρόνου, οι θερμοκρασίες στο κολυμβητήριο ήταν χαμηλές. Τον τελευταίο καιρό, όμως, έχει παραγίνει το πράγμα. Αν και απουσιάζω εδώ κι έναν μήνα, μαθαίνω από τα υπόλοιπα παιδιά πως στο κολυμβητήριο επικρατούν πλέον συνθήκες ψύχους. Τρεις με τέσσερις εβδομάδες δεν πραγματοποιούνται προπονήσεις, αφού η θερμοκρασία του νερού έχει φτάσει στους 22 βαθμούς Κελσίου» ήταν τα λόγια της Δράκου.

Και συμπλήρωσε: «Είμαι σε χάλια ψυχολογική κατάσταση, κάθε φορά που μπαίνω σε τόσο κρύα πισίνα. Για την ακρίβεια, μπαίνω μέσα κλαίγοντας. Δεν αντέχονται αυτές οι θερμοκρασίες. Με επηρεάζουν πάρα πολύ, τόσο στην ψυχολογία μου, όσο και στον αγωνιστικό τομέα. Δυσκολεύει το έργο μου».

Όσο για το τι μέλλει γενέσθαι; Η νεαρή κολυμβήτρια δεν είναι καθόλου αισιόδοξη, αφού όποια κίνηση κι αν έχει γίνει προκειμένου να ευαισθητοποιηθεί η Πολιτεία έχει πέσει στο κενό. «Έχουμε προσπαθήσει πολλές φορές. Έχουν αποσταλεί επιστολές στην Πολιτεία, έχουν στείλει ακόμη και οι γονείς μερικές από αυτές, αλλά και πάλι δεν παίρνουμε απάντηση. Δεν ξέρω τι σκοπό έχουν. Φαίνεται πως δεν ευαισθητοποιούνται με τίποτα. Το πετρέλαιο είναι πολύ ακριβό, και χωρίς την βοήθειά της, δεν μπορούμε να το αντέξουμε οικονομικά. Ο Γιώργος (σ.σ: Λεκάκης) είναι πολύ απογοητευμένος. Βλέπει τα πράγματα όπως και όλοι. Και κανείς μας δεν τα βλέπει αισιόδοξα».
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags