Facebook Pixel Προσθέστε έναν ακόμα κίνδυνο…
Life
| 2012-02-28 22:54:00

Προσθέστε έναν ακόμα κίνδυνο…

Προσθέστε έναν ακόμα κίνδυνο…

Ο Αντώνης Καρπετόπουλος γράφει για τον ακόμα μεγαλύτερο κίνδυνο που διατρέχει η ΑΕΚ, πλην του οικονομικού...

Δεν είναι λίγοι αυτοί που κάνουν έναν παραλληλισμό της σημερινής ΑΕΚ με την ΑΕΚ του 2003-04. Και το 2003-04 την ΑΕΚ την έπνιγαν χρέη. Και τότε όπως και τώρα συζητιόταν η πιθανότητα της πτώχευσής της. Και τότε όπως και τώρα οι ποδοσφαιριστές της έκαναν δημόσιες εκκλήσεις για να βρεθεί μια λύση. Και τότε όπως και τώρα ο κόσμος της είχε σχεδόν εξαφανιστεί από το γήπεδο: στο τότε παιχνίδι της με τον ΟΦΗ, μια αγωνιστική πριν το τέλος του πρωταθλήματος είχαν κοπεί 1.200 εισιτήρια. Και τότε όπως και τώρα δεν έμοιαζε να υπάρχει διάδοχη κατάσταση, αφού είχε απομείνει μόνος ο Πέτρος Στάθης να τρέχει προσπαθώντας να ξυπνήσει συνειδήσεις «ενωσίτικες».

Μόνο που οι συγκρίσεις του τότε με το τώρα κάπου εδώ σταματάνε: εκείνη η ΑΕΚ είχε μεν τερματίσει στο πρωτάθλημα τέταρτη (κάπου 25 βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό και τον τότε πρωταθλητή ΠΑΟ που είχαν κάνει μια κούρσα μόνοι τους), όμως ήταν μια ομάδα με παίκτες πολύ σημαντικούς με καριέρα ακόμα μπροστά τους. Κάποιοι από αυτούς (ο Κατσουράνης, ο Λάκης, ο Τσιάρτας, ο Καψής, φυσικά ο Ζαγοράκης) το καλοκαίρι του 2004 έγιναν πρωταθλητές Ευρώπης.

Εκείνη η ΑΕΚ ήταν μια ομάδα με ποιότητα, διαλυμένη από την έλλειψη χρημάτων, αλλά και από τις εσωτερικές έριδες: τον Ιανουάριο του 2004 ο Μπάγεβιτς είχε αναγκαστεί σε παραίτηση με την ομάδα τρίτη στο πρωτάθλημα και πολύ κοντά τότε στους δύο πρωτοπόρους. Εκείνη η ΑΕΚ είχε κάποιους παίκτες που ολοκλήρωναν την καριέρα τους, ίσως όχι με τον καλύτερο τρόπο (Κασάπης, Μπορμπόκης, Ιβιτς κ.λπ.), αλλά είχε ένα σωρό παίκτες για να στηριχθεί κάποιος και να παρουσιάσει ένα αξιόμαχο συγκρότημα την επόμενη χρονιά: πέρα από τους διεθνείς υπήρχαν ο Λυμπερόπουλος, ο Αραμπατζής, ο Οκκάς, ο Γεωργέας, ο Ποπόφ που είχαν τα καλύτερα χρόνια τους ακόμα μπροστά τους, αλλά κι ο Κωστένογλου, ο Πέτκοφ, ο Κωνσταντινίδης, ο Κρεκ, ο Χιώτης και ο Μιχαηλίδης – παίκτες έμπειροι που θα μπορούσαν να βοηθήσουν. Οταν ανέλαβε ο Ντέμης Νικολαΐδης κάποιοι έφυγαν και κάποιοι έμειναν, αλλά το θέμα δεν είναι αυτό: η δική μου παρατήρηση αφορά το ρόστερ και δεν χωρά αμφιβολία πως εκείνο ήταν πολύ πολύ καλύτερο από το τωρινό.

Στο ματς με τον ΟΦΗ η ΑΕΚ κατέρρευσε μετά την κουτή αποβολή του επιπόλαιου Μανωλά. Στους μεγάλους κινδύνους που διατρέχει η ΑΕΚ προσθέστε κι ακόμα έναν: να τελειώσει τη σεζόν με μία ομάδα απαξιωμένη και αγωνιστικά τελειωμένη. Ο Νίκος Κωστένογλου έκανε πάρα πολλά στο τρίμηνο Οκτώβριος – Δεκέμβριος: δεν μπορούμε όμως να του ζητάμε να αντικαταστήσει και τη διοίκηση –για την ακρίβεια είναι αδύνατο να περιμένεις να κάνει ο προπονητής όσα οφείλει να κάνει μια διοίκηση. Σήμερα το πρόβλημα της ΑΕΚ δεν είναι απλά οικονομικό, είναι διοικητικό και πολύ σύνθετο.

Πρέπει από τη συγκεκριμένη ομάδα να σωθεί ό,τι καλό υπάρχει για να γίνει του χρόνου αυτό το καλό η βάση μιας καινούργιας προσπάθειας. Το χειρότερο για την ΑΕΚ είναι ότι σήμερα μοιάζει ομάδα χωρίς αγωνιστική συνέχεια, που καθώς οι μήνες περνούν θα γίνεται αφόρητα χειρότερη. Αυτό σε σχέση με τις περιπέτειες του 2003-4 είναι φρικτά καινούργιο…

Πηγή: sday.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags