Κι οι δύο μιλούν για την οικονομική κρίση, αλλά τη βλέπουν τελείως διαφορετικά. Ο Ντε Μολ ο οποίος εργάστηκε στον ΠΑΣ Γιάννινα μιλά για τους Έλληνες που έκοψαν ακόμα και το γήπεδο για να τα βγάλουν πέρα, ενώ ο Μιραλάς, αντίθετα, τονίζει ότι ο κόσμος παρά τη κρίση γεμίζει τα γήπεδα.

Ο ένας βλέπει μισογεμάτο το ποτήρι κι ο άλλος μισοάδειο. Λογικό. Μπορεί ο ΠΑΣ και ο Ολυμπιακός να αγωνίζονται στην ίδια κατηγορία, αλλά ανήκουν σε δύο διαφορετικούς κόσμους.

Στα Γιάννινα ο συνεργάτης του Ντε Μολ είχε πάρει με δάνειο το αυτοκίνητό του και τώρα που δεν μπορούσε να το αποπληρώσει έψαχνε να το πουλήσει για να μην του το πάρει η τράπεζα.

Ο Μιραλάς πάλι έχει άλλα… προβλήματα. Βλέπει γεμάτο το Καραϊσκάκη και πιστεύει ότι ο κόσμος έχει βρει αντίδοτο στην οικονομική κρίση την παρακολούθηση των ποδοσφαιρικών αγώνων!

Και οι δύο μπορεί να προέρχονται από την ίδια χώρα, να έχουν κοινά βιώματα, να ήρθαν στην ίδια χώρα να δουλέψουν, στο ίδιο πρωτάθλημα, αλλά τα προβλήματά τους είναι διαφορετικά.

Ο Ντε Μολ λέει ότι πληρώθηκε μόνο τον πρώτο μήνα και μέχρι το Νοέμβριο που απολύθηκε δεν είδε το… χρώμα του χρήματος. Για τον Μιραλάς πάλι δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Τα χρήματα καταβάλλονται στην ώρα τους ή σχεδόν στην ώρα τους. Η περίπτωση της προσφυγής στη ΦΙΦΑ δεν υπάρχει ούτε ως ενδεχόμενο στον ορίζοντα.

Το… άσπρο και το μαύρο έτσι όπως το βλέπουν δύο άνθρωποι του ποδοσφαίρου δίνει και την εξήγηση του γιατί το ποδόσφαιρο είναι αυτό που είναι στην Ελλάδα. Ο ΠΑΣ Γιάννινα που θεωρείται και από τις ομάδες που πληρώνουν δεν θα μπορέσει να ανταγωνιστεί στα ίσια τον Ολυμπιακό. Όχι μόνο επειδή σε έμψυχο δυναμικό η εγκαταστάσεις, αλλά γιατί δεν υπάρχουν και οι οικονομικές προϋποθέσεις για να πλησιάσει η μία ομάδα την άλλη.

ΥΓ: Τις άλλες αποκαλύψεις του Ντε Μολ για την εποχή που εργαζόταν στο Αιγάλεω δεν θέλω να τις σχολιάσω. Ο Βέλγος τεχνικός είπε ότι μετά από ένα πρώτο γύρο που η ομάδα είχε μπει στη τετράδα του πρωταθλήματος ο ιδιοκτήτης της ομάδας του ανακοίνωσε ότι θα πρέπει να τον ρωτά για τους αγώνες που πρέπει να κερδίζει και να ξέρει, το βασικότερο, σε ποιους πρέπει να χάνει! Ίσως αυτή να είναι και η εξήγηση του γιατί το Αιγάλεω βρέθηκε εκεί που βρίσκεται τώρα.

Πηγή: pamesports.gr