Όχι, όμως, μόνο για τα θαυμαστά επιτεύγματά του αλλά και διαξιφισμούς. Αφορμή για τον τελευταίο εξ αυτών στάθηκε μια πρόσφατη μελέτη σχετικά με ευρήματα στον βασιλικό τάφο της Βεργίνας.
Σύμφωνα με την μεγάλη πλειοψηφία των αρχαιολόγων η συζήτηση για το περιεχόμενο του περίφημου Τύμβου ΙΙ έχει κλείσει οριστικά. Ωστόσο πάντοτε υπήρχαν και διαφορετικές φωνές που επέμεναν να τον συσχετίζουν με τον μεγάλο στρατηλάτη. Σε αυτές ανήκει κι εκείνη του Αντώνη Μπαρτζιώκα.
Ο ομότιμος καθηγητής του Δημοκρίτειο Πανεπιστημίου Θράκης υποστηρίζει ότι κομμάτι υφάσματος που έχει βρεθεί εκεί είναι ο ίδιος ο «ιερός χιτώνας» του βασιλιά της Μακεδονίας. Δημοσίευσε μάλιστα τα πορίσματα της ομάδας του στο Journal of Field Archaeology, για να ακολουθήσει ένα ζωηρό –τουλάχιστον- debate.
Διαβάστε τη συνέχεια στο menshouse.gr
Super League
Premier League
Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων
Champions League
Europa League
UEFA Conference League
Bundesliga
Serie A
La Liga
Ligue 1
Superleague 2
Κύπελλο Ελλάδας
Euroleague
Basket League
NBA
Eurocup
Basketball Champions League
Volley
Tennis
Πόλο
Στίβος
Αυτοκίνητο