Facebook Pixel Delete και πάμε παρακάτω, γιατί σφίξαμε…
Life
| 2012-03-11 22:31:00

Delete και πάμε παρακάτω, γιατί σφίξαμε…

Delete και πάμε παρακάτω, γιατί σφίξαμε…

Ο Παντελής Ζουμπούλης γράφει για το ματς του Άρη με τον Ολυμπιακό

Ο ΑΡΗΣ έχασε στο «Καραϊσκάκη» επειδή… δεν κατέβηκε για να κερδίσει. Αυτήν την αίσθηση μας έδωσε. Τόσο με τις επιλογές του Μασάδο στο αρχικό σχήμα, όσο και με την εμφάνιση που πραγματοποίησε στο α’ ημίχρονο.

Ο τρόπος που προσέγγισαν το ματς ο Πορτογάλος και οι παίκτες του δεν μας έπεισαν πίστευαν εξαρχής ότι μπορούν να πάρουν αποτέλεσμα. Παρότι ο ΑΡΗΣ έπαιζε για δύο αποτελέσματα κόντρα στον Ολυμπιακό. Δεκτές οι εξηγήσεις του Πορτογάλου για τους λόγους επέλεξε να προφυλάξει κάποιους κομβικούς παίκτες (π.χ Φατί, Ουμπίντες, ακόμη και ο νεαρός Γιαννιώτας), πλην όμως η ουσία δεν αλλάζει. Ο ΑΡΗΣ δεν έδωσε την αίσθηση ομάδας που είχε απαιτήσεις στο παιχνίδι αυτό. Περισσότερο το αντιμετώπισε στη λογική του… «πάμε να παίξουμε και ό,τι βγει». Σαν μία υποχρέωση που έπρεπε να βγει δηλαδή, έχοντας προφανώς στο μυαλό του τα παιχνίδια που ακολουθούν με ΟΦΗ και Πανιώνιο στο «Βικελίδης». Μπορεί να κάνουμε λάθος, αλλά αυτή την εντύπωση μας έδωσε η ομάδα και ο προπονητής. Οπότε, δεν έχει νόημα να καθίσουμε να αναλύσουμε περισσότερο το παιχνίδι.

Ηταν κακός ο ΑΡΗΣ στο πρώτο ημίχρονο και το πλήρωσε. Του στοίχησαν και τα ανόητα λάθη που έγιναν σε ατομικό επίπεδο, αλλά με βάση όλα τα παραπάνω, καλύτερα που έγιναν με τον Ολυμπιακό παρά να γίνουν σ’ αυτά που ακολουθούν.

Όχι, δεν ξεχάσαμε τον Γιάχο. Τον αξιότιμο κύριο Γιάχο. Σαφώς υπάρχει φάουλ στον Νέτο πριν το 1-0 και δύο περιπτώσεις πέναλτι που σηκώνουν πολύ συζήτηση. Περισσότερο η πρώτη περίπτωση στην ανατροπή του Νέτο. Η κακή εικόνα του ΑΡΗ στο α’ μέρος δεν νομιμοποιεί κανέναν Γιάχο να τον αδικήσει, αλλά θα στεκόμασταν περισσότερο στο κομμάτι της διαιτησίας αν και η ομάδα έκανε το καθήκον της και στεκόταν ανταγωνιστικά.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά λοιπόν, το καλύτερο που έχει να κάνει ο ΑΡΗΣ είναι να πατήσει delete στο ματς με τον Ολυμπιακό. Να διαγράψουν όλοι από τη μνήμη τους αυτήν την ήττα, γιατί δεν ήταν καταστροφική. Ας την ξεχάσουν κι ας κοιτάξουν μπροστά γιατί ο στόχος δεν χάθηκε, αλλά σφίξανε πολύ τα πράγματα. Το «2 στα 2» στα εντός έδρας ματς που ακολουθούν με ΟΦΗ και Πανιώνιο είναι επιτακτικό και αυτονόητο. Αδιαπραγμάτευτο. Γιατί οποιαδήποτε, τυχόν, απώλεια στα δύο ματς που έρχονται θα είναι κυριολεκτικά καταστροφή. Ετσι όπως το πάνε ο Ατρόμητος (έχει και ματς λιγότερο) και η Τρίπολη, ο ΑΡΗΣ εξακολουθεί να μην κρατάει την τύχη στα χέρια του και να εξαρτάται από τους άλλους…

ΥΓ: Δεν μας έπεισαν οι παίκτες του ΑΡΗ ότι δεν τους επηρέασε η διήμερη αποχή. Ετσι έλεγαν πριν το ματς, όμως στο γήπεδο άλλα είδαμε…

Πηγή: allaboutaris.com

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags