Η νίκη με τον Παναθηναϊκό δίνει κουράγιο για τη συνέχεια και για να δούμε επιτέλους την «Ένωση» να παίρνει αυτό που αξίζει μέσα στον αγωνιστικό χώρο -τουλάχιστον όταν αποδίδει καλά.

Όμως οφείλει κι ο προπονητής -που σχεδίασε πολύ καλά το ματς με τους «πράσινους», αλλά το διαχειρίστηκε και σωστά σε αντίθεση με προηγούμενα παιχνίδια- να δει ξεκάθαρα ορισμένα πράγματα που όπως αποδεικνύεται τα είχε διαβάσει λάθος τον προηγούμενο καιρό.

Το πρώτο είναι πως η απόδοση του Κωνσταντόπουλου μάλλον εκθέτει τον προπονητή για την επιμονή του, παρά το γεγονός πως δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση, στον Αραμπατζή. Προσέξτε δεν υποστηρίζω πως ο «Dimi» είναι ο σούπερ πορτιέρο.

Ωστόσο μετά το σοκ εκείνης της κάκιστης εμφάνισης στο ματς με την Άντερλεχτ και παρά το γεγονός πως μεσολάβησε και μια σοβαρή ταλαιπωρία με το πρόβλημα που είχε στη μέση, ο Κωνσταντόπουλος που είχε κρατήσει το μηδέν και στο εντός έδρας ματς με την Δόξα -αλλά και σε εκείνο το ματς με τον Λεβαδειακό όπου είχε κάνει εξαιρετική εμφάνιση- δεν πήρε στη συνέχεια την φανέλα του βασικού. Θυμίζω μάλιστα ότι ο Κωνσταντόπουλος είχε κάνει και πολύ καλό ματς εκτός έδρας με την Στουρμ Γκρατς.

Ωστόσο, ο Κωστένογλου επέμεινε στον Αραμπατζή και -από εκείνο το παιχνίδι στη Βοιωτία μέχρι και χθες- το μόνο ματς που δεν δέχθηκε τέρμα η «Ένωση» ήταν με τον Πανιώνιο. Από τη στιγμή που ο σταθερότατος Κωνσταντόπουλος στάθηκε και χθες σε πολύ καλό επίπεδο, δικαιούται τη φανέλα του βασικού. Κάτι ανάλογο ισχύει και με τον Κλωναρίδη. Ο Σιαλμάς έχει πάρει ατελείωτες ευκαιρίες, ενώ ο Κλωναρίδης -παρότι είχε πολύ καλή απόδοση στα ματς εκείνου του σερί της ΑΕΚ- δεν επανήλθε. Οπότε, θεωρώ πως δικαιωματικά ο νεαρός πρέπει αυτή τη στιγμή να προτιμηθεί έναντι του Σιαλμά.

Όπως, επίσης, δε νοείται -αν δεν συντρέχει λόγος τραυματισμού ή τιμωρίας- να μείνει ξανά εκτός ενδεκάδας ο Βάργκας που χθες μαζί με τον Μάκο ήταν οι ακρογωνιαίοι λίθοι της νίκης. Δυστυχώς ο Κολομβιανός για το ματς με τον Αστέρα είναι τιμωρημένος.

Η ΑΕΚ μέσα από τα πάμπολλα οικονομικά προβλήματα και μέσα από την αδιαφορία των αμετόχων, πρέπει να συνεχίσει την προσπάθεια. Κατανοώ απόλυτα πως είναι εξαιρετικά δύσκολο -με τα δεδομένα που υπάρχουν- να συμβεί κάτι τέτοιο. Πιστεύω πως και ο κόσμος που ανταποκρίθηκε και θύμισε επιτέλους πως είναι να μοιάζει με έδρα το γήπεδο της, να σταθεί δίπλα στην ομάδα. Χωρίς ασφαλώς να συμβαίνουν ανοησίες παρόμοιες με το περιστατικό πριν την έναρξη του αγώνα. Είναι προφανές πως το μόνο που έχει αυτή η ομάδα είναι ο κόσμος της.

Οι μέρες περνάνε και οι αμέτοχοι δεν πράττουν αυτό που οφείλουν. Ο Νοτιάς αγνοείται, το Δ.Σ πάει από μέρα σε μέρα και πλέον τα χρονικά περιθώρια εξαντλούνται, όπως και η υπομονή του κόσμου…

Πηγή: sport-fm.gr