Δεν αμφισβητεί κανένας ότι ο Μιραλάς είναι παικταράς. Σύγχρονος ποδοσφαιριστής, ταχύτατος, με εξαιρετικές ικανότητες. Το ίδιο και ο Λέτο, παρά την αποχή του το τελευταίο δίμηνο. Τεχνίτης, σβέλτος, ταλέντο από τα λίγα.
Ο Μήτρογλου, όμως, είναι αυτός που κλέβει την παράσταση ως τώρα στον πίνακα ων σκόρερ. Μπορεί να μην είναι τόσο γρήγορος ή τεχνίτης όσο οι άλλοι δυο, αλλά ο παίκτης του Ατρομήτου έχει κάνει πράματα και θάματα. Και δεν αναφερόμαστε μόνο στα γκολ που έχει βάλει.
Κατ’ αρχήν μερικά από τα τέρματα του Μήτρογλου είναι πανέμορφα. Είναι, όμως, και το άλλο. Ότι ο Μήτρογλου παίζει στον Ατρόμητο κι όχι στον Ολυμπιακό ή τον Παναθηναϊκό. Δεν έχει από πίσω του, δηλαδή, τα χαφ και τους συμπαίκτες στην επίθεση που έχουν οι δυο αιώνιοι.
Άλλο να σε τροφοδοτεί ο Ιμπαγάσα ή ο Κατσουράνης, άλλο να έχεις δίπλα σου τον Τζιμπούρ ή τον Κουϊνσι κι άλλο να είσαι παίκτης του Ατρομήτου. Ναι μεν έχει ένα εξαιρετικό σύνολο η ομάδα του Δώνη, σίγουρα υπάρχουν παίκτες αξίας όπως ο Τάτος, αλλά σε καμία περίπτωση ο Μήτρογλου δεν τροφοδοτείται όπως ο Μιραλάς και ο Λέτο. Άλλη ποιότητα το ένα ρόστερ, άλλη το άλλο.
Απ’ αυτή την άποψη, η μεγαλύτερη μαγκιά στην πρώτη τριάδα των σκόρερ είναι από τον Μήτρογλου. Και, μάλιστα, το γεγονός ότι είναι Έλληνας δίνει κι ένα ακόμα μπόνους στον συγκεκριμένο παίκτη, αφού μπορεί να τον υπολογίζει για το Euro και ο Φερνάντο Σάντος.
Όπως, βέβαια, στα συν του Μήτρογλου είναι ότι πρόκειται για δανεικό παίκτη, αφού παίζει στον Ατρόμητο με "υποσχετική" -που λέγαμε παλιά- από τον Ολυμπιακό. Σπάνια, δηλαδή, ένας δανεικός δίνει τόσα πολλά στην ομάδα που αγωνίζεται! Και με την απόδοσή του ο Μήτρογλου βουλώνει αρκετά στόματα σχετικά με τον χαρακτήρα του και τον επαγγελματισμό του.