Πήρε τα ηνία, αλλά...

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους ήρθε στο 10` με τον Τοροσίδη να βρίσκεται αμαρκάριστος στην μικρή περιοχή του Παναιτωλικού να πιάνει το γυριστό και η μπάλα να φεύγει δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Τζενάμο.

Στο 21' ο Ολυμπιακός σκόραρε όμως ο Κουκουλάκης με υπόδειξη του βοηθού ακύρωσε το γκολ. Ο Μανιάτης έπιασε την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι, η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα όμως ο Κουκουλάκης το ακύρωσε καθώς ο Τοροσίδης που ήταν σε θέση οφ σάιντ πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας χωρίς να την ακουμπήσει.

Ο Παναιτωλικός που με κάποιες προσωπικές ενέργειες του Άντι και του Ρότσα προσπαθούσε να βγει μπροστά, έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει στο 25ο λεπτό. Ο Ρότσα έκανε τη σέντρα από αριστερά ο Αναστασιάδης από το ύψος της μικρής περιοχής έπιασε την κεφαλιά η μπάλα έσκασε κάτω και έφυγε άουτ!

Στο 33΄ο Ολυμπιακός απείλησε και πάλι με το Χολέμπας ενώ ένα λεπτό αργότερα το γκολ του Μιραλάς ακυρώθηκε σωστά καθώς ο Βέλγος ήταν σε θέση οφ σάιντ. Ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να εχει πάει στα αποδυτήρια προηγούμενος αλλά ο Αμπντούν εχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία ακριβώς στο 45' Ο Ορμπάιθ έβγαλε ωραία μπαλιά, ο Αλγερινός πετάχτηκε σούταρε από τα δύο μέτρα αλλά ο Τζενάμο απέκρουσε η μπάλα βρήκε στο δοκάρι και κατέληξε κόρνερ.

"Εγώ το 39ο"!
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Βαλβέρδε να αναγκάζεται να περάσει στη θέση του Τοροσίδη που τραυματίστηκε τον Μοδέστο. Ο Ολυμπιακός συνέχισε και στο δεύτερο ημίχρονο με τον ίδιο ρυθμό και πιέζοντας ψηλά. Έτσι η υπεροχή του καρποφόρησε και ευτύχησε να πανηγυρίσει στο 54ο λεπτό.

Ο Μακούν έβγαλε με πολύ όμορφη κάθετη πάσα μόνο του το Μιραλάς και ο Βέλγος με άψογο πλασέ έγραψε το 0-1, γράφοντας το 19ο δικό του και το... 39ο.

Ο Λεμονής έριξε στο παιχνίδι τους Ακαλέ και Φερνάντεθ σε μια προσπάθεια να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του Παναιτωλικού, με τον Ολυμπιακό όμως να συνεχίζει να έχει την υπεροχή και να πιέζει ψάχνοντας το 2ο γκολ. Ο ρυθμός του ματς έπεφτε φυσιολογικά όσο περνούσε η ώρα αν και ο Παναιτωλικός προσπάθησε χωρίς όμως να τα καταφέρει να φτάσει στο γκολ της ισοφάρισης.

Οι συνθέσεις

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Τάκης Λεμονής): Τζενάμο, Γκόλιας, Αναστασιάδης, Ρότσα, Θεοδωρίδης (62΄ Ανκαλέ), Ντολεζάι, Μητρόπουλος (86΄ Καραμαλίκης), Σιόντης, Άντι (62΄ Φερνάντες), Καμαρά, Χαριστέας.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Μέγιερι, Τοροσίδης (46΄ Μοντέστο), Χολέμπας, Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Μανιάτης, Ορμπάιθ, Καζίμ, Μακούν (78΄ Φουστέρ), Μιραλάς, Αμπντούν (83΄ Τζιμπούρ).