Ξεχασμένα αντικείμενα στο πορτ-μπαγκάζ και απαγορευμένα αξεσουάρ στο αυτοκίνητο, είναι αρκετά για να μας φέρουν αντιμέτωπους με τον Νόμο, και ως εκ τούτου να πληρώσουμε το αντίτιμο των βαρύτατων διοικητικών προστίμων.

Είτε πρόκειται για μια απλή προσθήκη στον κατάλογο του εξοπλισμού, είτε για μια φαινομενικά αθώα μεταφορά αντικειμένων που θέτουν σε κίνδυνο τους υπόλοιπους χρήστες του οδικού δικτύου, ενδέχεται να μας επιβαρύνουν με επιπρόσθετες κυρώσεις αξίας έως 700 ευρώ, σε έναν τροχονομικό έλεγχο.

Στη μαύρη λίστα των αξεσουάρ που απαγορεύονται από τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας ανήκου μεταξύ άλλων ο κοτσαδόρος, τα μη πιστοποιημένα φιμέ κρύσταλλά, οι after market προβολείς που τυφλώνουν τα διερχόμενα οχήματα, το ηχοσύστημα και οι εξατμίσεις που προκαλούν ηχορύπανση, και φυσικά το κάλυμμα της πινακίδας.

Διαβάστε τη συνέχεια στο zinapost.gr