Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΕΣΕΕ, από τιμοληψίες σε σούπερ μάρκετ, λαϊκές - δημοτικές αγορές και την Κεντρική Αγορά Αθηνών, το μέσο κόστος του φετινού τραπεζιού υπολογίζεται περίπου στα 102 ευρώ για μία πενταμελή οικογένεια, μειωμένο περίπου κατά 10,5% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, όποτε το αντίστοιχο κόστος του ανερχόταν περίπου στα 114 ευρώ, με τις τιμές των βασικών ειδών διατροφής (λαχανικά - κρεατικά) να εμφανίζουν μία πτωτική τάση, η οποία ξεπερνάει το 8%.
Ειδικότερα, τα κρεατικά εμφανίζονται φθηνότερα κατά 10,44% σε σχέση με πέρυσι.
Το ΚΕ.Π.ΚΑ., με στόχο την ενημέρωση των Καταναλωτών, έδωσε στη δημοσιότητα πληροφορίες που αφορούν τα κύρια είδη διατροφής του πασχαλινού τραπεζιού, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι πρέπει να αγοράζουμε κρεατικά που είναι τοποθετημένα σε ψυγεία ή ψυγεία «βιτρίνες» και όχι αυτά που είναι εκτός ψυγείου, εκτεθειμένα σε σκόνη, ρύπανση, έντομα και μικρόβια, καθώς και ότι τα αυγά πρέπει να συντηρούνται στις αυγοθήκες του ψυγείου, χωρίς να έρχονται σε επαφή με άλλα τρόφιμα.