Όπως εξηγεί ο δρ Τζωρτζ Φ. Λόνγκστρεθ, από το Τμήμα Γαστρεντερολογίας του ιατρικού οργανισμού KaiserPermanente στην Καλιφόρνια, όταν καταναλώνουμε πολύ γρήγορα ή/και πολύ μεγάλες ποσότητες φαγητού, το στομάχι διαστέλλεται (εξ ου και το «φούσκωμα» που νιώθουμε).

Επιπλέον, το στομάχι «αντιλαμβάνεται» ότι έχει αυξημένο... φόρτο εργασίας, και έτσι παράγει μεγαλύτερες από το συνηθισμένο ποσότητες γαστρικών οξέων για να πέψει την τροφή. Ορισμένα συστατικά του γεύματος, όμως, όπως το αλκοόλ, η ζάχαρη και τα λίπη, χαλαρώνουν τον μυ που κλείνει το άνοιγμα συνδέσεως του στομάχου με τον οισοφάγο – και έτσι, τα γαστρικά οξέα βρίσκουν διέξοδο προς τα πάνω και αρχίζουν οι καούρες.

Διαβάστε αναλυτικά στο newspost.gr