Οι καιρικές συνθήκες... κι όχι μόνο παραλίγο να τινάξουν στον αέρα την αναμέτρηση στο Βενετόκλειο! Ο Χρήστος Χριστοδούλου που είχε οριστεί για να «σφυρίξει» την αναμέτρηση έχασε την πτήση του για το νησί, αφού δεν έφτασε εγκαίρως στο αεροδρόμιο από την Πάτρα. Έτσι η ΚΕΔ όρισε τον Παναγιώτη Αναστόπουλο που δεν έφτασε ποτέ στο «σμαραγδένιο νησί» , λόγω του δυνατού αέρα. Τελικά ο κλήρος έπεσε στον Παναγιώτη Αφεντουλίδη που έστω και αργοπορημένα το αεροπλάνο του έφτασε στη Ρόδο!

Τελικά η αναμέτρηση άρχισε με 17 περίπου λεπτά καθυστέρηση. Οι Ροδίτες τη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού ήταν συγκεντρωμένοι, αφού μόνο στη δεύτερη περίοδο που χαλάρωσε η άμυνά τους επέτρεψαν στην Καβάλα να μειώσει, αλλά και να περάσει μπροστά.

Πλέον η σειρά μεταφέρεται στην Καβάλα και το κλειστό της Καλαμίτσας για το δεύτερο παιχνίδι (20/04, 5μ.μ.).

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η ομάδα του Βασίλη Φραγκιά που παρουσιάστηκε πάνοπλη, εκμεταλλεύτηκε στο μέγιστο βαθμό το πλεονέκτημα έδρας και κάνοντας μόνο ένα κακό δεκάλεπτο πήρε σχετικά εύκολα τη νίκη.

ΜVP: Μεγάλη εμφάνιση από τον Μάρκους Χάτεν που σταμάτησε στους 23 πόντους (8/10δίπ., 1/3τρίπ., 4/4βολ.), τα 5 ριμπάουντ και τα 2 κλεψίματα.

AΦΑΝΤΟΣ: O Σωτήρης Kαραποστόλου μπορεί να είχε μεγάλο χρόνο συμμετοχής, ωστόσο μέτρησε 0/2δίποντα, 0/3τρίποντο με 3 ασίστ και 2 λάθη.

ΚEY POINT: Οι Ροδίτες έκαναν πολύ καλή τρίτη περίοδο, όπου επέτρεψαν στους φιλοξενούμενους να πετύχουν μόλις 7 πόντους με τη διαφορά να εκτοξεύεται.

Τα δεκάλεπτα: 20-15, 41-38, 58-45, 82-61

Πηγή: gazzetta.gr