Ο Ισπανός προπονητής, με εμφανή τα σημάδια της συγκίνησης στο πρόσωπό του από τις εκδηλώσεις λατρείας των οπαδών των «ερυθρόλευκων» προς το πρόσωπό του μετά το τέλος του συγκλονισιτκού τελικού με τον Ατρόμητο στο ΟΑΚΑ, δήλωσε κολακευμένος από την αγάπη του κόσμου του Ολυμπιακού, ενώ υποστήριξε ότι εάν βοηθήσουν οι συγκυρίες να επιστρέψει, αυτόπου συνέβη τις τελευταίες εβδομάδες θα πρέπει να επαναληφθεί σύμφωνα με τον ίδιο!
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο «Τσινγκούρι»:
Για τον συγκλονιστικό τελικό με τον Ατρόμητο: «Στους τελικούς το σημαντικό είναι να κερδίζεις. Καθώς προχωρούσε το ματς, πίστεψα ότι θα το πάρουμε, δημιουργούσαμε ευκαιρίες, προσπαθούσαμε πολύ, όμως ο Ατρόμητος αποδείχθηκε πολύ δυνατός, μας εμπόδισε να σκοράρουμε, το ματς ήταν στο 1-1 όμως στο φινάλε βάλαμε το γκολ με τον Φουστέρ και πήραμε το Κύπελλο. Το βασικό είναι να νικάς στους τελικούς».
Για το τι κρατάει από τη σεζόν: «Εκτός από το πρωτάθλημα που κατακτήσαμε και ήταν πολύ δύσκολο, το καινούριο είναι το ότι πήγαμε πολύ καλά στην Ευρώπη. Κάναμε καλά παιχνίδια».
Για το αν θα άλλαζε κάποια από τις επιλογές του: «Θα άλλαζα πολλά, έχω κάνει πολλές λάθος επιλογές. Αλλά από τα λάθη μαθαίνεις. Αν μπορούσα να άλλαζα κάτι θα ήταν το ματς με την Μέταλιστ να τελείωνε λίγο νωρίτερα…».
Για το αν μπορεί σε μια λέξη να πει τα όσα έζησε στον Ολυμπιακό: «Δεν είναι μια λέξη δεν μπορώ μου είναι πολύ δύσκολο να τα πω με μια λέξη. Αν θα μπορούσα να διαλέξω κάτι, αυτό που με άγγιξε περισσότερο ήταν η γενναιοδωρία του κόσμου».
Για το αν συνειδητοποίησε ότι ήταν το τελευταίο του ματς: «Ακόμα όχι, όμως και στο ματς με τίποτα, αλλά μετά στους πανηγυρισμούς άρχισα να το σκέφτομαι».
Για το αν θα μπορούσε να επιστρέψει: «Το σημαντικότερο είναι ότι ο πρόεδρος με υποστήριζε πολύ στη δουλειά μου. Αν είναι να ξανάρθω θα πρέπει να συμβεί το ίδιο. Αν πρέπει να πω κάτι για τον πρόεδρο, είναι η σχέση εμπιστοσύνης και η εξαιρετική συνεργασία, που είχαμε. Έτυχα πολύ μεγάλης στήριξης».
Για το αν φεύγοντας έχει βάλει τις βάσεις για να παίξει στα ίδια πρότυπα ο Ολυμπιακός: «Αυτός που θα έρθει θα προσπαθήσει να κάνει πράγματα που του αρέσουν. Στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν μπορείς να είσαι στάσιμος, πας προς τα πάνω ή προς τα κάτω. Αν σταματήσεις να δουλεύεις πας προς τα κάτω. Θα πρέπει όλοι να στηρίξουν το νέο προπονητή».
Πηγή: gazzetta.gr
Super League
Premier League
Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων
Champions League
Europa League
UEFA Conference League
Bundesliga
Serie A
La Liga
Ligue 1
Superleague 2
Κύπελλο Ελλάδας
Euroleague
Basket League
NBA
Eurocup
Basketball Champions League
Volley
Tennis
Πόλο
Στίβος
Αυτοκίνητο