Facebook Pixel Φιέστα στην Τούμπα!
Life
| 2011-03-06 23:18:00

Φιέστα στην Τούμπα!

Φιέστα στην Τούμπα!

Ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος γράφει για τη νίκη του Ολυμπιακού με τον Εργοτέλη και επισημαίνει ότι οι «ερυθρόλευκοι» έχουν την ευκαιρία να κερδίσουν και μαθηματικά τον τίτλο, στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ!
 

Η εξέλιξη των αγώνων της 25ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος φέρνει τον Ολυμπιακό δεκατρείς πόντους μπροστά από τον μεγάλο του αντίπαλο Παναθηναϊκό και αναμφίβολα μετά τη νίκη των «ερυθρόλευκων» επί του Εργοτέλη και την ήττα των «πράσινων» στη Λάρισα δημιουργείται νέο δεδομένο.

Ποιο είναι αυτό; Το να κάνει ο Ολυμπιακός φιέστα ή γύρο θριάμβου αν προτιμάτε στην Τούμπα πανηγυρίζοντας την κατάκτηση του πρωταθλήματος στην έδρα του ΠΑΟΚ. Με τη διαφορά του Ολυμπιακού με τους «πράσινους» να είναι αυτή τη στιγμή στους δεκατρείς πόντους, οι «ερυθρόλευκοι» με νίκη στην έδρα του ΠΑΟΚ την επόμενη εβδομάδα κατακτούν και μαθηματικά τον τίτλο, το 38ο πρωτάθλημα της ιστορίας τους.

Αν λοιπόν οι πειραιώτες κερδίσουν τον «δικέφαλο» του Βορρά στη Θεσσαλονίκη, ότι και να κάνει ο Παναθηναϊκός στο ματς με τον Ηρακλή στο «Καυτανζόγλειο», οι «ερυθρόλευκοι» θα στεφθούν πρωταθλητές. Αν μη τι άλλο λοιπόν μετά τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού στο Κύπελλο από τον ΠΑΟΚ, θα είναι μια καλή ευκαιρία για τους «ερυθρόλευκους» να πανηγυρίσουν την κατάκτηση του τίτλου μέσα στην έδρα του αντιπάλου τους.
Όχι ότι θα σημαίνει τίποτε αυτό για τον ΠΑΟΚ, αλλά απλά θα είναι θέμα γοήτρου για την ομάδα του λιμανιού. Ίσως λοιπόν στο ντέρμπι με την ΑΕΚ στο «Καραϊσκάκη», ο Ολυμπιακός να έχει ήδη κατακτήσει και μαθηματικά το πρωτάθλημα, αλλά αυτό είναι κάτι που θα φανεί την επόμενη εβδομάδα.

REDάκια

* Η διαφορά του Ολυμπιακού από τον Παναθηναϊκό είναι τούτη την ώρα στους δεκατρείς βαθμούς. Μεγάλη διαφορά αλλά σίγουρα ο Ολυμπιακός μπορεί να την αυξήσει. Έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί αυτή τη στιγμή τα πράγματα, ο Ολυμπιακός έχει τη δυνατότητα να κατακτήσει το πρωτάθλημα έχοντας διαφορά μεγαλύτερη από 15 βαθμούς από τους «πράσινους». Μια διαφορά που νομίζω ότι φανερώνει πολλά. Και για να μην παρεξηγούμαι.

Κακώς ακυρώθηκε το γκολ του Κατσουράνη στο Φάληρο. Αυτό το γκολ όμως έκρινε το πρωτάθλημα τριάντα αγωνιστικών; Αυτή η διαφορά των δεκατριών βαθμών πως έγινε; Από ένα φάλτσο σφύριγμα; Τέλος πάντων, είτε αρέσει αυτό σε κάποιους είτε όχι ο Ολυμπιακός είναι πολύ καλύτερη ομάδα φέτος από τον Παναθηναϊκό.

* Ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του ένα πολύ σημαντικό στόχο. Όχι μόνο να πετύχει τις δεκαπέντε νίκες σε ισάριθμα ματς στο γήπεδο του, αλλά και να φτάσει τη διαφορά από τον Παναθηναϊκό όσο πιο ψηλά μπορεί. Και όπως είναι αυτή τη στιγμή τα πράγματα στον Ολυμπιακό παρουσιάζεται μια πολύ μεγάλη ευκαιρία.
* Γκολ ο Μιραλάς, γκολ ο Πάντελιτς, σκοράρει ο Φουστέρ, γκολ ο Ριέρα. Σκοράρουν οι αμυντικοί μέσοι (Μοντέστο), σκοράρουν οι στόπερ (Μέλμπεργκ). Ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης.
* Σε ότι αφορά τα μεταγραφικά, κρατήστε καλά στο μυαλό σας μια παράμετρο. Ο Βαλβέρδε επιμένει «ευρωπαϊκά». Αυτό να μην το ξεχνούν οι φίλοι του Ολυμπιακού.

* Η κουβέντα για τον τεχνικό διευθυντή είναι πολύ μεγάλη. Κι όντως οι «ερυθρόλευκοι» ψάχνουν για τεχνικό διευθυντή. Το θέμα όμως είναι να μη συγκρούονται οι αρμοδιότητες. Να μη λέει «άλφα» ο τεχνικός διευθυντής και λέει «βήτα» ο Κομινάκης (τυχαίο το παράδειγμα). Επίσης σημαντικό θα είναι να υπάρχει «δίοδος» επικοινωνίας με τον προπονητή. Κι αυτό σημαντικό στοιχείο.

ΠΗΓΗ: sentragoal.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags