Facebook Pixel Αυτός παίρνει τον Παναθηναϊκό!
Life
| 2010-12-31 04:00:00

Αυτός παίρνει τον Παναθηναϊκό!

Αυτός παίρνει τον Παναθηναϊκό!

Ήρθε η μεγάλη ώρα! Τώρα, δηλαδή, θα αποκαλυφθεί ο νέος ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού. 

Η οικογένεια Βαρδινογιάννη βολιδοσκόπησε όλες τις πλευρές που θα μπορούσαν να δείξουν ενδιαφέρον. Εισέπραξε αρνήσεις από Βγενόπουλο, Πατέρα, Γιαννακόπουλο, Πολέμη. Κάτι έπρεπε να γίνει, όμως, αφού ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να περνάει άλλο τέτοιον Γολγοθά.

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός έκανε μια σοφή κίνηση. Ανέτρεξε στο πρώτο ιστορικό ΔΣ του πολυμετοχικού Παναθηναϊκού στις 2 Σεπτεμβρίου του 2008. Ήθελε να μην αφήσει κανέναν μέτοχος, που συνέβαλε από την πρώτη στιγμή στην πολυμετοχικότητα, δίχως να του εκδηλώσει την πρόθεσή του να δωρίσει, ουσιαστικά, το 57%, αφού το ίδιο είχε προτείνει και στους Βγενόπουλο, Πατέρα.

Και στο τέλος, κυριολεκτικά στο τέλος, βρέθηκε ο σωτήρας του Παναθηναϊκού! Θυμόσαστε τι περίεργο είχε συμβεί σε εκείνη την ιστορική φωτογράφιση με όλα τα μέλη του νέου ΔΣ στον πολυμετοχικό Παναθηναϊκό; Είχε προκληθεί σάλος επειδή στα πλάνα από το Athens Plaza βρισκόταν κι ένας… άγνωστος. Και μετά από έρευνα που είχαν κάνει εφημερίδες αποδείχθηκε ότι επρόκειτο για έναν «άρρωστο» φίλο του Παναθηναϊκού, τον οφθαλμίατρο Αντώνη Τσούρτη.

Με ένα ευτυχισμένο χαμόγελο για την επιτυχία του να τρυπώσει στο ΔΣ του Παναθηναϊκού και να ανταλλάζει με άνεση χειραψίες με τα πιο χοντρά πορτοφόλια της Ελλάδας, δήλωνε στις εφημερίδες από το σπίτι του στην Καστέλλα: «Δεν μπορώ να καταλάβω τι κακό έκανα. Μετείχα στην αύξηση κεφαλαίου με 2.500 μετοχές. Γύρισα από το εξωτερικό και κάπου διάβασα ότι τη Δευτέρα λαμβάνει χώρα η γενική συνέλευση των μετόχων, ενώ στην πραγματικότητα επρόκειτο για την πρώτη συνεδρίαση του νέου ΔΣ. Βρέθηκα στον χώρο και έτσι έτυχε να είμαι παρών στην φωτογράφιση».

Και συνέχιζε στην εφημερίδα Καθημερινή στις 5 Σεπτεμβρίου: «Μπαίνοντας μέσα, το διοικητικό συμβούλιο δεν είχε ξεκινήσει ακόμη τις εργασίες του και είχα ένα σύντομο διάλογο με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη, γιατί τα εξοχικά μας στο Μετόχι -απέναντι από την Υδρα- βρίσκονται πολύ κοντά. Εκείνη τη στιγμή ο κ. Πατέρας και ο κ. Βαρδινογιάννης μας κάλεσαν όλους να πάμε να βγάλουμε μία αναμνηστική φωτογραφία. Κι έτσι ακριβώς βγήκε αυτή η αναμνηστική φωτογραφία!».

Ήταν η τελευταία επιλογή ο κ. Τσούρτης; Ήταν! Ήταν, όμως, και ο μόνος που δέχτηκε, αφού όλοι οι άλλοι μεγαλολεφτάδες λακίσανε. Κι έτσι παίρνει το 90% των μετοχών! Και καλύτερα, εδώ που τα λέμε, διότι πιο παναθηναϊκός απ’ όλους μαζί πρέπει να είναι. Τουλάχιστον αυτός πήγε από την χαρά του σε ένα ΔΣ, ενώ οι άλλοι ούτε που πατάνε τις περισσότερες φορές και στέλνουν αντιπροσώπους.

Μην μας κατηγορήσετε ότι κάνουμε πλάκα. Βεβαίως και κάνουμε πλάκα. Δεν την ξεκινήσαμε εμείς, όμως. Εμείς παίρνουμε αφορμή από τα ξεκατινιάσματα που γίνονται σχεδόν κάθε μέρα σε έναν μεγάλο σύλλογο με τεράστια ιστορία. Την κακόγουστη πλάκα, δηλαδή, την ξεκίνησαν όλοι αυτοί που δήθεν κόπτονται για το καλό του Παναθηναϊκού. Οι πολυμετοχικοί, οι μάνατζερ, οι προπονητές, οι γυμναστές, οι Lab, οι παίκτες, που κοροϊδεύουν όλοι μαζί τον ανώνυμο οπαδό του Παναθηναϊκού και παίζουν με τον πόνο του.

Δυστυχώς, ο καλοκάγαθος φίλος του Παναθηναϊκού, και μέτοχος με 2.500 κομμάτια, κύριος Τσούρτης δεν θα είναι ο νέος ιδιοκτήτης της ΠΑΕ. Την ΠΑΕ δεν την θέλει ούτε ο Βαρδινογιάννης, που κοιτάει να την ξεφορτωθεί, ούτε ο Βγενόπουλος, ούτε ο Πατέρας, ούτε ο Γιαννακόπουλος, ούτε κανένας. Ο Τσούρτης μπορεί να έκανε το καλαμπουράκι του στην πρεμιέρα των πολυμετοχικών, όμως αυτός δεν ήταν τελικά της πλάκας…
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags