Facebook Pixel Στον Μαραθώνα έδειξαν την κλάση τους!
Life
| 2014-09-20 16:59:00

Στον Μαραθώνα έδειξαν την κλάση τους!

Στον Μαραθώνα έδειξαν την κλάση τους!

Δεν το βρίσκω καθόλου περιττό να πούμε δυο λόγια για τη μάχη του Μαραθώνα που έγινε το 490, σα σήμερα 20 Σεπτεμβρίου. Γράφει ο Αποδυτηριάκιας...

Κάποιοι ιστορικοί μιλούν για 13 ή 14 Αυγούστου. Δεν θα κολλήσουμε σε αυτό.

Οι Αθηναίοι έδειξαν την κλάση τους σαν πολίτες και οπλίτες. Μιλάμε για «μεγάλη» μάχη διότι νίκησαν οι λίγοι τους πολλούς. Ακόμα διότι πήγε περίπατο ο μύθος ότι οι Πέρσες ήταν αήτητοι.

Ο Μιλτιάδης είναι ο στρατηγός της Μάχης του Μαραθώνα. Ο στρατηγός της μεγάλης νίκης. Δεν ήταν ο μοναδικός στο στράτευμα των Αθηναίων. Οι στρατηγοί ήταν δέκα. Φοβερά πράγματα.

Εδώ οι Σπαρτιάτες δεν είχαν έναν βασιληά, είχαν δυο. Φοβερά πράγματα. Ένας στρατηγός κάθε ημέρα είχε το γενικό πρόσταγμα στο Μαραθώνα. Όπως τα λέω. Και ο Μιλτιάδης όταν ήρθε η σειρά του είπε Σήμερα, τώρα μπουκάρουμε, να τους φάμε τους μπινέδες. Και λύσσαξε από το κακό του ο Θεμιστοκλής, ο μέγας νικητής στρατηγός στη ναυμαχία της Σαλαμίνας, μετά από δέκα χρόνια. Δεν του έκατσε καλά του Θεμιστοκλέους που πήρε τόση δόξα από το ντέρμπυ στο Μαραθώνα ο Μιλτιάδης. Όπως τα λέμε. Και που’σαι ακόμα.

Τέλος πάντων, οι Αθηναίοι αποκρούουν τους εχθρούς στον Μαραθώνα και ο ημεροδρόμος «γίνεται Λούης» να έρθει στο Φάληρο να ενημερώσει σχετικά. Πρόλαβε να πει «Νενικήκαμεν» και έπεσε ξερός και πέθανε.

ΔΕΝ ΗΤΑΝ Ο ΦΕΙΔΙΠΠΙΔΗΣ ο ημεροδρόμος που είπε το «Νενικήκαμεν», γράφει ο apodytiriakias.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags