Facebook Pixel «Κάθαρση ή φεύγουμε!» Sportdog.gr - Αθλητικά Νέα | Ειδήσεις | Sport
Life
| 2011-08-30 22:07:00

«Κάθαρση ή φεύγουμε!»

«Κάθαρση ή φεύγουμε!»

Βέβαιος πως θα επιτευχθεί η κάθαρση στο ελληνικό ποδόσφαιρο εμφανίστηκε ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας Ανδρέας Φάκος σε συνέντευξή του σε ειδησεογραφικό πρακτορείο.

Αναφορικά με την πιθανότητα να ασκηθούν νέες διώξεις τόνισε πως αναμένει την απόφαση για την Ηλιούπολη ενώ τάχθηκε κατά της έναρξης του νέου πρωταθλήματος.

Μεταξύ άλλων ο Ανδρέας Φάκος μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ τόνισε: «Το πρωτάθλημα δεν έπρεπε να ξεκινήσει, κάτω από αυτές τις συνθήκες. Δικαστικές υποθέσεις να είναι σε εξέλιξη, να μην έχει ξεκαθαρίσει ποιές ομάδες πέφτουν και ποιές ανεβαίνουν, αποστολή ποδοσφαιρικού συλλόγου να γυρίζει πίσω στη μέση της διαδρομής προς την έδρα του αντιπάλου του και οπαδοί να κλείνουν τα διόδια για να διαμαρτυρηθούν. Είναι εφικτό με αυτή την κατάσταση να διεξάγονται αγώνες;».

«Η άποψή μου, άλλωστε, ως προς την έναρξη του πρωταθλήματος είναι ταυτόσημη με αυτή του Υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, Γιώργου Νικητιάδη», πρόσθεσε ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας. Συνεχίζοντας είπε: «Βέβαια, με αυτή τη δικομανία που μας χαρακτηρίζει ως χώρα, είναι φυσικό να εκδικάζονται ακόμη τόσες υποθέσεις. Οι αρμόδιοι φορείς του ποδοσφαίρου έκριναν, ότι πρέπει να ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Εκείνοι είναι αρμόδιοι να αποφασίσουν, όχι εγώ...».

- Συμφωνείτε με τις αποφάσεις που έχουν λάβει έως τώρα οι δικαστικές επιτροπές του ποδοσφαίρου;

Δεν θα διστάσω να σας πω, ότι η απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου για τον Ηρακλή, όπου προσέφυγαν οι δικηγόροι της ΠΑΕ είναι άκυρη. Μη σύννομη, για να μιλήσω στη δικαστική γλώσσα. Η αθλητική δικαιοσύνη δεν είναι όπως η ποινική, όπου μπορείς να προσφύγεις στον Άρειο Πάγο. Οι αποφάσεις της Δευτεροβάθμιας δεν ανατρέπονται, σύμφωνα με τον πειθαρχικό κώδικα της ΕΠΟ.

- Πως σχολιάζετε την πολυσυζητημένη απόφαση της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής, που ακύρωσε τον υποβιβασμό Ολυμπιακού Βόλου και Καβάλας;

Δεν έχω διαβάσει ακόμη το σκεπτικό της απόφασης, αν και το έχω ζητήσει εδώ και αρκετές ημέρες. Όταν το διαβάσω, να είναι βέβαιοι όλοι, ότι θα πω δημόσια την άποψή μου.

- Φημολογείται, ότι θα ασκήσετε και νέες διώξεις κατά ΠΑΕ.

Αυτό θα εξαρτηθεί από την απόφαση της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής για την υπόθεση της Ηλιούπολης, στην οποία εμπλέκονται συνολικά 19 ΠΑΕ. Πρόκειται για υπόθεση, που αφορά δωροδοκία και παράνομο στοιχηματισμό. Θα περιμένω την απόφαση της Δευτεροβάθμιας και μετά θα κρίνω εάν θα πρέπει να ασκήσω ή όχι νέες διώξεις.

- Η UEFA μας έστειλε νέο 'ραβασάκι' με υπόνοιες για 'στημένο αγώνα' και μάλιστα κατά τη διάρκεια των πρόσφατων αγώνων των πλέι οφ για την άνοδο στη Σούπερ Λίγκα...

Θα ζητήσω από την Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών, κ. Παπανδρέου, τον φάκελο και αυτής της υπόθεσης. Όπως φαίνεται πλέον, η UEFA είναι με την 'παγίδα' και το 'δόκανο' απέναντι στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

- Με το χέρι στην καρδιά, εκτιμάτε, ότι θα φθάσουμε έως το τέλος αυτή τη φορά ή 'όλα θ' αλλάξουν για να μείνουν τα ίδια';

Πιστεύω, ότι θα επιτευχθεί η πλήρης κάθαρση του ποδοσφαίρου, με όλη αυτή την προσπάθεια που γίνεται, μετά από περίπου τριάντα χρόνια. Εάν δεν υλοποιηθεί και τώρα αυτός ο στόχος, να σηκωθούμε και να φύγουμε...

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags