Facebook Pixel Sportdog.gr | H εισαγγελέας του Αρείου Πάγου καλεί τους πληγέντες
Life
| 2018-10-09 21:15:00

H εισαγγελέας του Αρείου Πάγου καλεί τους πληγέντες

H εισαγγελέας του Αρείου Πάγου καλεί τους πληγέντες

Το κάλεσμα γίνεται με ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του.

 

Λίγες ημέρες μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από την παραγγελία της προς τον εισαγγελέα Ηλία Ζαγοραίο η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κυρία Ξένη Δημητρίου καλεί τους πληγέντες και τους συγγενείς των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς της 23ης Ιουλίου σε προσωπική ενημέρωση σχετικά με την πορεία της δικαστικής έρευνας και την απόδοση τυχόν ποινικών ευθυνών.

Ειδικότερα, η κίνηση αυτή της ανώτατης εισαγγελικού λειτουργού έρχεται μετά την πρόσφατη παραγγελία της προς τον κ. Ζαγοραίο (τον εισαγγελέα που διενεργεί την σχετική έρευνα) με την οποία του ζητούσε να συμπεριλάβει στη δικογραφία της υπόθεσης και το πόρισμα για τις πειθαρχικές ευθύνες που είχε ξεκινήσει να ετοιμάζει η Γενική επιθεωρήτρια Δημοσιας Διοικησης Μαρία Παπασπύρου. Η παραγγελία, ωστόσο, αυτή της εισαγγελέας του Αρείου Πάγου είχε ερμηνευθεί ότι μεταθέτει χρονικά για τους επόμενους μήνες την απόδοση ποινικών ευθυνών για την φωτιά στο Μάτι που στοίχισε τη ζωή σε 99 άτομα, καθώς το πόρισμα της κυρίας Παπασπύρου για να συνταχθεί θα χρειάζονταν αρκετές εβδομάδες.

Μετά τις αντιδράσεις δε που είχαν προκληθεί, η κυρία Δημητρίου με νεότερη παραγγελία προς τον κ. Ζαγοραίο ανέφερε πως παρερμηνεύθηκε η προηγούμενη παραγγελία της και καλούσε τον εισαγγελέα που έχει προαχθεί στο Εφετείο να παραμείνει στη θέση του μέχρι να ολοκληρώσει την έρευνά του.

Τώρα, η εισαγγελία του Αρείου Πάγου καλεί τους συγγενείς των θυμάτων της πυρκαγιάς και τους πληγέντες σε προσωπική ενημέρωση. Το κάλεσμα προς ενημέρωση γίνεται με ανακοίνωση που αναρτήθηκε σήμερα στον site του Αρείου Πάγου.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής: 

Διαβάστε περισσότερα στο lawandorder

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags