Facebook Pixel "Θλιβερό και κατακριτέο"
Life
| 2011-09-05 22:20:00

"Θλιβερό και κατακριτέο"

"Θλιβερό και κατακριτέο"

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, παρενέβη στην Βουλή για να μιλήσει για την αιματηρή συμπλοκή οπαδών στο Ηράκλειο Κρήτης που είχε ως τραγικό απολογισμό τον θάνατο ενός νέου ανθρώπου.

"Το γεγονός στο Ηράκλειο της Κρήτης είναι ένα γεγονός που μας θλίβει όλους μας. Είναι προφανές ότι μας θλίβει όλους. Θέλω με την ευκαιρία αυτή, όχι μόνο να εκφράσω τη λύπη μου για το περιστατικό το οποίο έγινε, για την αιματηρή αυτή συμπλοκή στο Ηράκλειο αλλά θέλω να πω ότι αυτό δεν έχει καμία σχέση ούτε με φιλάθλους, ούτε με οπαδούς.

Πιστεύω ότι συμφωνεί όλη η Βουλή ότι είναι απόλυτη η ευθύνη των επικεφαλής των ομάδων οι οποίοι επιτρέπουν τη λειτουργία συνδέσμων με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο οπαδών, φιλάθλων κ.λ.π. ανεξέλεγκτα, όπου ο καθένας μπορεί να συμμετάσχει, ακόμα και εκείνοι οι οποίοι επιλέγουν τη βία ως ένα στοιχείο της καθημερινής τους δραστηριότητας".

Και συνέχισε: "Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι. Πρέπει με κάθε τρόπο να καταδικάσουμε αυτές τις πρακτικές. Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ποιοι είναι οι φίλαθλοι, ποιοι είναι οι οπαδοί των ομάδων και ποιοι είναι εκείνοι οι οποίοι χρησιμοποιούν τις γηπεδικές διαφορές, τις οπαδικές διαφορές μόνο και μόνο για να εκδηλώνουν τη βία που για τον οποιοδήποτε ψυχολογικό ή άλλο λόγο έχουν στη συνείδησή τους. Θεωρώ όμως ότι και εμείς έχουμε πολύ μεγάλη ευθύνη γι αυτό το λόγο πολύ γρήγορα η Βουλή πρέπει να νομοθετήσει.

Με το νέο νομοσχέδιο το οποίο έχει καταθέσει ο αρμόδιος Υπουργός κ. Γερουλάνος, ρυθμίζονται θέματα τα οποία αφορούν τους συνδέσμους οπαδών αλλά είναι και ένα νομοσχέδιο που στρέφεται ενάντια στη βία η οποία εκδηλώνεται γύρω από τους φιλάθλους και από το γήπεδο και το ποδόσφαιρο. Ένα είναι βέβαιο ότι με κάθε τρόπο εμείς πρέπει να επιμείνουμε ούτως ώστε να μην επιτρέπουμε να κρύβεται η βία πίσω από τους οργανωμένους συνδέσμους αλλά αντίθετα να φωλιάζει η αγάπη για το ποδόσφαιρο, η αγάπη για τον αθλητισμό και η άμυλα ανάμεσα στα παιδιά και τους νέους ανθρώπους".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags