Facebook Pixel «Θα φτάσουμε στον στόχο μας!»
Life
| 2011-09-24 18:11:00

«Θα φτάσουμε στον στόχο μας!»

«Θα φτάσουμε στον στόχο μας!»

Ο Yπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, εξέφρασε την πεποίθησή του πως η Πολιτεία θα πετύχει τον στόχο της όσον αφορά στο ποδόσφαιρο ενώ διευκρίνισε το τι χρειάζεται για να μπει το μαχαίρι στο κόκκαλο.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Ισοτιμία» ο Γερουλάνος επισήμανε: «Ο δρόμος που ακολουθούμε είναι δύσκολος και γεμάτος κινδύνους αλλά δεν είναι δρόμος με παρακλάδια. Δεν έχει μικρές και μεγάλες ομάδες. Ή προχωράς μπροστά ή πας πίσω. Κάθε μας κίνηση την κάναμε με βάση τα στοιχεία που είχαμε στα χέρια μας και με τις δυνάμεις που στήριξαν ένα κοινό σκοπό.

Ούτε σε φήμες βασιστήκαμε, ούτε σε υπονοούμενα, ούτε βάλαμε στόχο να υπονομεύσουμε κανέναν. Και έτσι θα συνεχίσουμε. Όσο οι δυνάμεις κοντά μας πολλαπλασιάζονται τόσο πιο σίγουροι είμαστε ότι πάμε προς την σωστή κατεύθυνση και τόσο πιο σίγουροι είμαστε ότι θα φτάσουμε τον στόχο μας».

Στην συνέχεια ανέφερε ότι «για να φτάσει το 'μαχαίρι στο κόκκαλο' απαιτούνται πολύ περισσότερα από έναν υπουργό ή μια κυβέρνηση. Θέλει δικαστικές αρχές με θάρρος, θέλει διωκτικές αρχές με εργαλεία, θέλει θεσμούς στο ποδόσφαιρο και πάνω από όλα θέλει όλοι να πιστέψουν ότι μπορούμε να προχωρήσουμε συντεταγμένα, προς μια κοινή κατεύθυνση. Σίγουρα η Πολιτεία έχει τον πρώτο και κύριο λόγο και σίγουρα έχουμε κάνει, ως οφείλαμε, τα πρώτα βήματα.

Αυτό έχει δώσει μια δυναμική στην προσπάθεια για εξυγίανση αλλά στην πορεία έχουμε δει πισωγυρίσματα, έχουμε δει θεσμούς που παίρνουν τους εαυτούς τους λιγότερο στα σοβαρά απ’ όσο τους αντιμετωπίζουμε εμείς, και έχουμε διαπιστώσει ένα διάχυτο φόβο και μια ανασφάλεια. Για όσους πορευόμαστε στον ίδιο δρόμο, αυτό πρέπει να μας γεμίζει ελπίδα και αισιοδοξία. Για τους υπόλοιπους, ας είναι ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι δεν έχουν θέση στο άθλημα που αγαπήσαμε».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags