Facebook Pixel Θα ασχοληθεί κανείς με τις καταγγελίες των εισαγγελέων;
Life
| 2011-12-24 09:30:00

Θα ασχοληθεί κανείς με τις καταγγελίες των εισαγγελέων;

Θα ασχοληθεί κανείς με τις καταγγελίες των εισαγγελέων;

Μετά τον Μανώλη Αντωνακάκη και ο Ανδρέας Φάκος προχωράει σε σοβαρές καταγγελίες για το ελληνικό ποδόσφαιρο και την υπόθεση των στημένων. Τι είπε για τον Πιλάβιο, τα "χώνει" σε Γόντικα!

Δεν πάνε πολλές μέρες που ο Μανώλης Αντωνακάκης βγήκε σε συνέντευξή του στην "Καθημερινή" και δήλωσε ότι "...ήθελαν να κάνουμε τα στραβά μάτια για τα στημένα" εκφράζοντας παράλληλα την απαισιοδοξία του για την κάθαρση στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Τώρα και ο έτερος ποδοσφαιρικός εισαγγελέας που "φαγώθηκε" από την ΕΠΟ -για λόγους ...ροτέισον, όπως μας είπε πρόσφατα, ο Σοφοκλής Πιλάνιος!- ο Ανδρέας Φάκος, βγήκε και προχώρησε σε εξίσου σοβαρές καταγγελίες για τον τρόπο που δρούσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας και το όλο σύστημα στην υπόθεση των στημένων.

Το θέμα είναι: θα ασχοληθούν οι αρμόδιοι Υπουργοί και Υφυπουργοί με τις σοβαρότατες αυτές καταγγελίες δύο εισαγγελέων; Θα γίνει κάποια έρευνα; Θα λογοδοτήσει κανείς; Ή, όπως συνηθίζεται στην Ελλάδα, θα τις κάνουμε ...γαργάρα;

Διαβάστε τις δηλώσεις του Ανδρέα Φάκου στην εφημερίδα "Real Sports":

"Να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Τι ακριβώς θέλει η ΕΠΟ; Να υπάρξει κάθαρση; Πρέπει τότε με τον τρόπο της να αποσαφηνίσει αυτό που θέλει, διότι αυτό που φάνηκε είναι ότι διεκπεραιώνει επιθυμίες, εντολές και επιταγές ορισμένων, οι οποίοι ήθελαν και θέλουν να δρουν ανεξέλεγκτοι. Ισχυρών ή ανίσχυρων δεν έχει σημασία. Είναι αυτός ο ρόλος της; Όχι...", δηλώνει αρχικά και προσθέτει:

"Δεν μας είπε κανείς κάτι μεμπτό, αντίθετα ο Πιλάβιος και ένα διευθυντικό στέλεχος της ΕΠΟ έλεγαν ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας και επαινούσαν το έργο μας. Όταν η γνωστή υπόθεση με τα στημένα ήρθε στα χέρια μας ήρθε από πάνω μας και μας έλεγε πως θα την μεθοδεύσουμε".

Συνεχίζει ο κ. Φάκος υπογραμμίζοντας: "Αιφνιδίως όμως έκανε δεκτό το αίτημα της Σούπερ Λίγκας για την απομάκρυνσή μας. Τι μέτρησε ο Πιλάβιος; Το βάρος μας, αν παχύναμε ή όχι και μας έκοψε; Γιατί δικαστικές γνώσεις δεν έχει. Ας βγει να μας πει τι. Αυτές οι αηδίες που επικαλούνται ότι εμείς κάναμε δηλώσεις είναι σαχλαμάρες. Σε δημοκρατική χώρα ζούμε, δεν μπορούμε να κλείνουμε τα τηλέφωνα.

Ο Πιλάβιος έκανε ότι του υπέδειξε ο συνεταιρισμός της Λίγκας. Όλοι τους ήθελαν και θέλουν να είναι ανεξέλεγκτοι. Το πρόβλημα το έχει ο ίδιος. Ο έμπιστός του και σύμβουλός του, υπάλληλος της ΕΠΟ, ήρθε και μας είπε πως η απόφαση είναι απαράδεκτη και δεν υπάρχει θέμα. Αν είναι τέτοια η νοοτροπία τους χίλιες φορές που έφυγα. Ντρέπομαι ειλικρινά για τη χώρα που ζω. Ο Πιλάβιος έκανε το ρυμουλκό στη Λίγκα και δεν τόλμησε ούτε να μειοψηφήσει".

Ο Ανδρέας Φάκος προσθέτει: "Το αστείο είναι ότι η ΕΠΟ δεν κοινοποίησε την απόφασή της αντικατάστασής μας και μέχρι να οριστούν άλλοι – που δεν το βλέπω – τον ρόλο μας θα εκτελούν τα μέλη της εκτελεστικής γραμματείας της ΕΠΟ, δηλαδή ο Πιλάβιος, ο Οικονομίδης, νομίζω ο Γκιρτζίκης και ο Παυσανίας, και μεταξύ αυτών και ένας υπάλληλος της ΕΠΟ. Δεν ντρέπονται λιγάκι... Από που και ως που θα ασκούν πειθαρχικό έλεγχο οι άσχετοι;...".

Όσο αφορά την UEFA και τις εξηγήσεις που θα πρέπει να δώσει ο Πιλάβιος: "Είμαι περίεργος να δω τι θα πει στον Πλατινί για την αντικατάστασή μας. Τι θα του πει; Ότι έδιωξα εισαγγελείς και όρισα έμπορο φρούτων, γιατρό και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο, που δεν έχουν καμία σχέση με το πειθαρχικό δίκαιο; Όποια απόφαση κι αν πάρουν είναι παράνομη, δεν στέκεται γιατί δεν είναι δικαστές. Ας κάνουν ότι τους γουστάρει...".

Τέλος, αναφορικά με το πώς βλέπει το μέλλον στο ελληνικό ποδόσφαιρο: "Δυστυχώς καταστράφηκε ένα μεγάλο έργο. Όποιος κι αν έρθει τώρα δεν πρόκειται να κάνει δουλειά γιατί ξέρει ότι αν τους αρέσει θα φαγωθεί. Οι μεγαλοπαράγοντες δεν θέλουν να εφαρμόζεται σε βάρος τους ο νόμος. Η κάθαρση βεβαίως δεν έχει τελειώσει. Θα ανοίξουν λογαριασμοί στην Αυστρία, την Γερμανία, την Ρωσία. Από την Μαλαισία αποκλείεται να προκύψουν στοιχεία. Δεν είμαι αισιόδοξος. Ασκήσαμε τόσες διώξεις και στο τέλος όλοι βγήκαν αθώοι, πλην ελαχίστων περιπτώσεων.

Στηριχθήκαμε σε στοιχεία που πήραμε από τη ΓΑΔΑ, την UEFA, τον ΟΠΑΠ, υπήρχαν πολλά στοιχεία. Εγώ ας πούμε ότι έκανα λάθος, αλλά και η UEFA; Αν είναι έτσι το ποδόσφαιρό μας και οι ομάδες παρουσιάζονται σαν αθώες περιστερές εγώ ντρέπομαι ειλικρινά για τη χώρα μου. Ένα άλλο που πρέπει να επισημάνω είναι για τον Παναθηναϊκό και τον Δημήτρη Γόντικα. Δεν ντρέπεται λίγο ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού; Να μας λέει ότι στηρίζει το έργο μας και στην ψηφοφορία να είναι εναντίον μας; Ντροπή του...".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags