Facebook Pixel Θεσσαλονίκη: Ανατριχίλα στη δίκη του για τη δολοφονία του Άλκη - Αναλυτικά τα όπλα που είχαν μαζί οι κατηγορούμενοι
Ποδόσφαιρο
| 2023-02-20 13:44:00

Ανατριχίλα στη δίκη για τη δολοφονία του Άλκη - Αναλυτικά τα όπλα που είχαν μαζί οι κατηγορούμενοι

Sportdog Team
Ανατριχίλα στη δίκη για τη δολοφονία του Άλκη - Αναλυτικά τα όπλα που είχαν μαζί οι κατηγορούμενοι

Σοκάρουν όσα παρουσιάστηκαν στην 10η ημέρα για την δίκη της δολοφονίας του Άλκη Καμπανού.

Θεσσαλονίκη: Με την κατάθεση του τρίτου κατά σειρά αστυνομικού του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, Δ.Β., συνεχίζεται για 10η μέρα η δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού και την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος των φίλων του.

Από το βήμα του μάρτυρα ο αστυνομικός ο οποίος έφτασε μαζί με τον συνάδελφό του στον τόπο του εγκλήματος αμέσως μετά την άγρια επίθεση με οπαδικά κίνητρα, ανέφερε λεπτομερώς τη σειρά με την οποία συνελήφθησαν οι κατηγορούμενοι, το «ρόλο» που φαίνεται να είχε ο καθένας από αυτούς πριν αλλά και κατά την επίθεση – όπως προκύπτει από τις καταθέσεις τους-, τις θέσεις στα αυτοκίνητα και τις μεταξύ τους σχέσεις, τα αντικείμενα που κουβαλούσαν και τη σειρά με την οποία αποβιβάστηκαν από τα αυτοκίνητα και επιβιβάστηκαν ξανά σε αυτά.

Ο αστυνομικός εξήγησε πως, μετά τη σύλληψη του 1ου κατηγορούμενου εκδόθηκαν και τα εντάλματα των υπολοίπων εκτός του τελευταίου καθώς δεν είχαν γίνει ακόμα γνωστά τα στοιχεία του. Οικειοθελώς προσήλθαν στις αρχές ο 4ος, ο 9ος και ο 12ος κατηγορούμενος. Κανένας από τους 12 δεν παραδέχθηκε ότι κατάφερε χτύπημα στον Άλκη ενώ ο αστυνομικός τόνισε πως ο 3ος κατηγορούμενος ήταν εκείνος που είπε και τα περισσότερα στην Υπηρεσία. Επίσης, ο μάρτυρας ανέφερε πως κατά τη σύλληψή του ο 6ος κατηγορούμενος είπε πως «έχετε πιάσει λάθος άτομο».

Σύμφωνα με όσα κατέθεσε ο 3ος κατηγορούμενος, πριν την επίθεση οι περισσότεροι προσήλθαν σταδιακά στο σύνδεσμο του ΠΑΟΚ στην οδό Παλαιών Πατρών Γερμανού όπου και αποφασίστηκε να κινηθούν εναντίον οπαδών του ΑΡΗ ως αντίποινα για το επεισόδιο που είχε προηγηθεί στο Ωραιόκαστρο σε βάρος οπαδών του ΠΑΟΚ. Μάλιστα, ο 3ος κατηγορούμενος φαίνεται να υπέδειξε τον 1ο ως «αυτόν που κάνει κουμάντο» στα άτομα νεαρής ηλικίας του Συνδέσμου και ήταν εκείνος που ξεκίνησε να τηλεφωνεί σε άλλους οπαδούς προκειμένου να ενημερωθεί που υπάρχουν οπαδοί του ΑΡΗ και πόσοι είναι στο κάθε σημείο.

«Επιβιβάστηκαν στα αυτοκίνητα και ο καθένας ήξερε που θα κάτσει, έκατσαν κοντά σε εκείνους που ήξερε περισσότερο. Μετέβησαν όλοι μαζί στη Χαριλάου, έκαναν βόλτες στην περιοχή, μέσα από τα στενά, απέφυγαν να περάσουν μπροστά από το γήπεδο του ΑΡΗ, και όταν έφτασαν στην Πλαστήρα το Polo έστριψε στη Γαζή», είπε χαρακτηριστικά ο αστυνομικός και συμπλήρωσε πως «όταν έφτασε το Polo μπροστά στα σκαλοπάτια (της πολυκατοικίας που ήταν ο Άλκης και οι φίλοι του) κατέβηκαν τρία άτομα και ρώτησαν τα παιδιά τι ομάδα είναι. Απάντησαν ότι είναι ΑΡΗΣ και έγινε ταυτόχρονη επίθεση από τα άτομα που ήταν στο Polo και τα άλλα αμάξια. Ήταν γρήγορη η επίθεση, επιτέθηκαν πρώτοι αυτοί από το Polο γιατί ήταν πιο κοντά».

Αναφορικά με τα αντικείμενα που έφεραν μαζί τους ο μάρτυρας κατέθεσε ενώπιον του ΜΟΔ πως «ο 10ος κατηγορούμενος είπε ότι τα αντικείμενα τα πήραν όλα από το Polo» και όταν ένας εκ των κατηγορουμένων ερωτήθηκε αν έχουν μαζί τους όσα θα… χρειάζονταν για την επίθεση εκείνος απάντησε πως «ότι χρειαστεί υπάρχει μέσα στο αυτοκίνητο». «Από την έρευνα προέκυψε ότι το δρεπάνι το είχε ο 10ος, το στειλιάρι ο 11ος και το καραμπίτ ο 9ος. Όλοι οι κατηγορούμενοι γνώριζαν από μόνοι τους τι αντικείμενο θα έπαιρνε μαζί του.», είπε ο αστυνομικός.

Πηγή: sfina.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Άργησε ο Αλμέιδα... δώρο σε Λουτσέσκου - Μοιραίος Αθανασιάδης - Όπως με Ολυμπιακό ο Βίντα!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags