Facebook Pixel Τραγωδία! Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη με 40 νεκρούς και 72 τραυματίες - Εικόνες-ΣΟΚ (Vids)
Life
| 2023-03-01 12:21:00

Τραγωδία! Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη με 40 νεκρούς και 72 τραυματίες - Εικόνες-ΣΟΚ (Vids)

Sportdog Team
Τραγωδία! Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη με 40 νεκρούς και 72 τραυματίες - Εικόνες-ΣΟΚ (Vids)

Στον χώρο του δυστυχήματος μεταβαίνουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, καθώς και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

Σύγκρουση εμπορικής με επιβατική αμαξοστοιχία, έλαβε χώρα λίγο έξω από τα Τέμπη περί τις 23:30 της Τρίτης 28 Φεβρουαρίου.

Το ατύχημα συνέβη πριν τα Τέμπη και κοντά στην περιοχή Ευαγγελισμός. Από το συμβάν υπάρχουν τραυματισμοί, ενώ υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες και για νεκρούς.

Η επιβατική αμαξοστοιχία φέρεται ότι εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Λάρισα, και αναχώρησε στις 19:22 σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ.

Στους 40 ανέρχονται μέχρι στιγμής οι επιβεβαιωμένοι νεκροί από τη μετωπική σύγκρουση επιβατικής αμαξοστοιχίας με εμπορευματική αργά το βράδυ της Τρίτη στην περιοχή Ευαγγελισμός, κοντά στα Τέμπη.

Ασύλληπτη είναι η τραγωδία που σημειώθηκε στα Τέμπη, όπου δύο τρένα συγκρούστηκαν μετωπικά - Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από τον εκπρόσωπο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, πύραρχο Βασίλη Βαθρακογιάννη από τους 85 τραυματίες που είχαν μεταφερθεί σε νοσοκομεία παραμένουν για νοσηλεία οι 53, ενώ οι υπόλοιποι έχουν αποχωρήσει.

Η επιχείρηση έρευνας και απεγκλωβισμού ατόμων, στον τόπο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στην είσοδο της κοιλάδας των Τεμπών παραμένει σε εξέλιξη. Οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων αυτή τη στιγμή επικεντρώνονται στα δύο πρώτα βαγόνια της επιβατικής αμαξοστοιχίας τα οποία έχουν ανατραπεί και εκεί παρουσιάζεται μεγαλύτερη δυσκολία απεγκλωβισμού. Μέχρι στιγμής από τη μετωπική σύγκρουση των τρένων έχουν χάσει τη ζωή τους 40 άνθρωποi.

Η επιχείρηση των πυροσβεστών στα συγκεκριμένα βαγόνια γίνεται με τη βοήθεια τεσσάρων ειδικών γερανοφόρων οχημάτων που θα ανασηκώσουν τους συρμούς. Παράλληλα, όπως είπε ο κ. Βαθρακογιάννης, η ελληνική αστυνομία με τον ιατροδικαστή έχει ξεκινήσει τη διαδικασία αναγνώρισης και ταυτοποίησης στο γενικό νοσοκομείο Λάρισας όπου μεταφέρονται οι σοροί.

Οι προσπάθειες της Πυροσβεστικής επικεντρώνονται στα δύο πρώτα βαγόνια της αμαξοστοιχίας που έχουν εξαϋλωθεί το νοσοκομείο βρίσκονται αξιωματικοί της αστυνομίας μαζί με ειδικούς ψυχολόγους προκειμένου να συνδράμουν στη διαδικασία και να υποστηρίξουν με κάθε τρόπο τους συγγενείς των θυμάτων.

Διαβάστε περισσότερα στο star.gr

 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags