Facebook Pixel Άλκης Καμπανός: Σοκαριστική η περιγραφή της ιατροδικαστού για τα τραύματα του Άλκη και των φίλων του
Life
| 2023-03-20 13:43:00

Σοκαριστική η περιγραφή της ιατροδικαστού για τα τραύματα του Άλκη και των φίλων του

Sportdog Team
Σοκαριστική η περιγραφή της ιατροδικαστού για τα τραύματα του Άλκη και των φίλων του

Σοκάρουν τα στοιχεία που κατέθεσε η η ιατροδικαστής διευθύντρια του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του ΑΠΘ, καθηγήτρια του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ, Λήδα- Καλλιόπη Κοβάτση, στη δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού.

Η επιστήμονας, που συμβούλεψε τους γονείς του αδικοχαμένου νέου να περάσουν εκτός αίθουσας (όπως και έγινε), αναφέρθηκε λεπτομερώς στην κατάσταση που βρήκε το 19χρονο θύμα και τους δύο φίλους του.

Ο Άλκης, σύμφωνα με όσα κατέθεσε η ιατροδικαστής που έκανε τη νεκροψία-νεκροτομή, έφερε πολλαπλά τραύματα από τρία νύσσοντα και τέμνοντα όργανα και τουλάχιστον δύο θλώντα όργανα. «Η εξωτερική εικόνα δεν συνάδει με την εξωτερική. Αν πήγαιναν στο νοσοκομείο ο Άλκης και ο φίλος του, οι γιατροί θα έπεφταν επάνω στο κεφάλι του φίλου του και στον μηρό του Άλκη. Από τα χτυπήματα, ο εγκέφαλος είχε φουσκώσει και δεν χωρούσε στο κρανίο», κατέθεσε.

Όσον αφορά στο τραύμα που έχει στον δεξί μηρό, σύμφωνα με την ιατροδικαστή, η μέγιστη διάμετρος είναι 1 εκατοστό και το βάθος 9 εκατοστά. «Είχε τρώσει τη μοιραία αρτηρία και προκάλεσε αιμορραγία. Προκλήθηκε από νύσσον και τέμνον όργανο. Το συγκεκριμένο τραύμα είναι ασύμφωνο με δρεπάνι ή κάραμπιτ», τόνισε, ενώ στη συνέχεια έδωσε λεπτομέρειες για τα δύο τραύματα του Άλκη στον αριστερό μηρό.

Όπως είπε η κ. Κοβάτση, προκλήθηκαν από διαφορετικό όργανο. «Σε αυτόν τον νέο άνθρωπο, μόνο αυτά τα τραύματα, υπό φυσιολογικές συνθήκες, δεν θα προκαλούσαν τον θάνατο στον Άλκη».

Η πρόεδρος της έδρας, ρώτησε στην κ. Κοβάτση για το εάν υπήρχε πιθανότητα ο Άλκης να ζούσε, σε περίπτωση που μεταφέρονταν μέσα σε λίγα λεπτά στο νοσοκομείο. Η ιατροδικαστής κούνησε αρνητικά το κεφάλι και είπε: «Ακόμα και αν το συμβάν συνέβαινε σε εξωτερική πύλη μεγάλου νοσοκομείου ο Άλκης δεν θα ζούσε. Όλοι θα έπεφταν πάνω στο τραύμα του μηρού. Το κεφάλι του Άλκη φώναζε από μέσα και όχι από έξω».

Όσο για τους δύο φίλους του Άλκη, που διακομίστηκαν με τραύματα σε νοσοκομείο; «Όταν επισκέφθηκα τους δύο τραυματίες στο νοσοκομείο, ήταν σε ψυχολογικό σοκ. Τους μιλούσα και κοιτούσαν το ταβάνι. Χρειάστηκε πολύς κόπος για να έχω επαφή μαζί τους και να μου πουν τι ακριβώς έγινε. Μου έκανε μεγάλη εντύπωση», ανέφερε η κ. Κοβάτση κατά την κατάθεσή της.

Για τον έναν φίλο του Άλκη, δήλωσε πως έφερε βαθύ τραύμα μήκους 9 εκ. το οποίο ήταν εκ των προτέρων συρραμένο. Για τον έτερο φίλο τόνισε μεταξύ άλλων πως έφερε πολλαπλές κακώσεις στο κεφάλι, ενώ είχε και βαθύ θλαστικό τραύμα στο τριχωτό της κεφαλής.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags