Στην εκπομπή «Το Πρωινό» του ΑΝΤ1 μίλησε ο γνωστός δικηγόρος , Μιχάλης Δημητρακόπουλος, για τις υποθέσεις που έχει αναλάβει και απασχολούν την επικαιρότητα.

Μίλησε για το πώς περνά τις μέρες της στη φυλακή η Εύα Καϊλή, για τα οικονομικά προβλήματα του Πέτρου Φιλιππίδη αλλά και τη μήνυση που κατέθεσε ο Γιάννης Παπαμιχαήλ στο Γιώργο Λιάνη.

Ο κ. Δημητρακόπουλος αναφερόμενος στην εντολέα του και κατηγορούμενη για το σκάνδαλο "Qatar gate", Εύα Καϊλή αποκάλυψε στο "Πρωινό" τι του είπε το πρώτο διάστημα της προφυλάκισής της, με αφορμή τα όσα είπε η ίδια η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ιταλίδα βουλευτή Ντέμπορα Μπεργκαμίνι και δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα Corriere della Sera.

Η Καϊλή μιλώντας στην Ιταλίδα βουλευτή έγινε εξομολογητική: "Τις πρώτες έξι εβδομάδες σκέφτηκα ακόμα και την αυτοκτονία. Αρκετές φορές. Μετά κάτι μέσα μου έκανε κλικ". Ο κ. Δημητρακόπουλος το επιβεβαίωσε αναφέροντας πως είναι κάτι που είχε εκφράσει στην αρχή και στον ίδιο. «Ξαφνικά βρέθηκε σε μία κατάσταση που ούτε στους εφιάλτες της δεν το φανταζόταν. Μου το εμπιστεύτηκε κι εμένα, ότι τις πρώτες ημέρες το σκέφτηκε. Η μόνη διέξοδος σε αυτή την οδύνη που βίωνε ήταν η αυτοκτονία. Τώρα όμως, θα δώσει τη μάχη για να αποτινάξει το στίγμα πως είναι μία πολιτικός που έχει δωροδοκηθεί. Θέλει να το κάνει για την κόρη της. Πάντως εγώ δεν το είπα τότε, γιατί είναι λάθος να δημοσιοποιείς τέτοια στοιχεία. Δεν θέλαμε να το αναφέρουμε, είναι ένα στοιχείο απόγνωσης. Δεν ισχύει τώρα, το ξεκαθαρίζω. Είναι πάντως γεγονός», ανέφερε σχετικά.

Παράλληλα, τόνισε πως οι Αρχές στις Βρυξέλλες ζητούν από την Καϊλή να ομολογήσει πράγματα που δεν έχει διαπράξει και θα την αφήσουν ελεύθερη. «Μας ζητάνε να πιέσουμε ότι πήρε χρήματα από το Κατάρ για να μείνει ελεύθερη. Είναι απιστία αυτό που ζητάνε. Δεν γίνεται να το λένε αυτό στους δικηγόρους. Να πείσουμε μία γυναίκα να πει κάτι που δεν έκανε. Θέλουν μία ομολογία για αδικήματα που δεν έχει διαπράξει. Δεν σέβονται το τεκμήριο αθωότητας», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Δείτε όσα είπε για την Εύα Καϊλή μετά το 12.45’’: