Facebook Pixel Σωκράτης Κόκκαλης: Κίνηση-ματ στην αγορά από τον Σωκράτη Κόκκαλη - Μπαίνει στην αεροπορία, αλλάζει το παιχνίδι στην Ελλάδα!
Life
| 2023-06-03 09:02:00

Κίνηση-ματ στην αγορά από τον Σωκράτη Κόκκαλη - Μπαίνει στην αεροπορία, αλλάζει το παιχνίδι στην Ελλάδα!

Sportdog Team
Κίνηση-ματ στην αγορά από τον Σωκράτη Κόκκαλη - Μπαίνει στην αεροπορία, αλλάζει το παιχνίδι στην Ελλάδα!

Μία επένδυση πολλών εκατομμυρίων ευρώ, σε έναν τομέα με τον οποίο δεν έχει ασχοληθεί ξανά. Τι συμβαίνει;

Ο αειθαλής και πάντα σώφρων Σωκράτης Κόκκαλης έχει σκοπό να "απογειώσει" τον όμιλο Intracom Holdings, μπαίνοντας και επισήμως στον χώρο του aviation.

Δεν μπορεί να είναι τυχαία η απόφαση ότι φέτος ιδρύθηκε η Intracom Aviation. Στην Intracom Aviation, συμμετέχει με 51% η Intracom Ventures και κατά 49% η Intracom Defence. Αντικείμενο δραστηριότητας για τη νεοσύστατη εταιρεία είναι η επισκευή αεροπλάνων και ελικοπτέρων. Όπως ανέφερε ο όμιλος στην ανακοίνωση ίδρυσης της εταιρείας, στα τέλη Φεβρουαρίου, η Intracom Aviation "έχει ως βασικό σκοπό την παροχή υπηρεσιών τροποποίησης, επισκευής, συντήρησης και μετατροπής αεροπλάνων, ελικοπτέρων και εν γένει αεροσκαφών, την παροχή υπηρεσιών αεροπορικών εφαρμογών πάσης φύσεως, και τη συμμετοχή σε διαγωνισμούς, οποιοσδήποτε φύσεως με σκοπό την ανάληψη των παραπάνω έργων".

Αυτή η επένδυση έχει ενδιαφέρον, όχι μόνο επειδή οι αερομεταφορές ουδέποτε αποτέλεσαν πεδίο στο οποίο δραστηριοποιήθηκε η Intracom Holdings, αλλά και επειδή πιθανότατα σχετίζεται με δραστηριότητες της Intracom Defence για την οποία υπάρχει δεσμευτική συμφωνία πώληση; του 90,1% στην Israel Aerospace Industries.

Πηγή: newmoney.gr

Φοβερό «ντιλ» Σωκράτη Κόκκαλη! Μεταγραφή από Ισραήλ 60 εκατ.Ευρώ

Ο Σωκράτης Κόκκαλης πραγματοποίησε μία ιστορική συμφωνία, η οποία αποτελεί σημαντική εξέλιξη τόσο για την Intracom, όσο και για την αμυντική βιομηχανία της χώρας.

Όπως διαβάζουμε σε ρεπορτάζ της "Ναυτεμπορικής, στην εξαγορά του 90,1% της Intracom Defence (IDE) του ομίλου Κόκκαλη προχωράει η ισραηλινή Israel Aerospace Industries (IAI) έναντι 60 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του ομίλου Intracom, Κωνσταντίνο Κόκκαλη η εξαγορά σηματοδοτεί σημαντική εξέλιξη για τον όμιλο αλλά και για την αμυντική βιομηχανία της χώρας. Αντίστοιχη είναι και η τοποθέτηση της ΙΑΙ, στελεχη της οποίας επισημαίνουν πως πρόκειται για την αφετηρία μιας μακροπρόθεσμης συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας  και Ισραήλ στον αμυντική βιομηχανία.

Η Israel Aerospace Industries (IAI) είναι ο κατασκευαστής αεροδιαστημικής και αεροπορίας του Ισραήλ, που παράγει εναέρια και αστροναυτικά συστήματα τόσο για στρατιωτική όσο και για πολιτική χρήση. Έχει 15.000 υπαλλήλους από το 2018. Η IAI ελέγχεται εξ ολοκλήρου από την κυβέρνηση του Ισραήλ και μαζί με την εταιρεία Rafael έχουν κατασκευάσει το ισραηλινό σύστημα αεράμυνας Iron Dome.

Η Israel Aerospace Industries είναι η αεροδιαστημική και αεροπορική υπηρεσία  του Ισραήλ, που κατασκευάζει συστήματα τόσο για στρατιωτική όσο και για πολιτική χρήση.

Η IAI ελέγχεται εξ’ ολοκλήρου από την κυβέρνηση του Ισραήλ και μαζί με την εταιρεία Rafael έχουν κατασκευάσει το ισραηλινό σύστημα αεράμυνας Iron Dome, που θεωρείται από τα αποτελεσματικότερα διεθνώς.

Η Israel Aerospace Industries (IAI) είχε  σύμβαση με την Intracom Defense  IDE)του ομίλου Κόκκαλη  για την προμήθεια ολοκληρωμένου Υβριδικού Συστήματος Παροχής Ενέργειας, βασισμένο στην προηγμένη τεχνολογία Hybrid Electric Power Systems (HEPS) .

Η IDE διαθέτει προηγμένη τεχνολογική υποδομή και παραγωγικές δυνατότητες που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα αμυντικών εφαρμογών και είναι μεταξύ των προμηθευτών του NATO και μετέχει σε ευρωπαϊκά έργα χρηματοδοτούμενα από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Bιομηχανικής Aνάπτυξης στον τομέα της Άμυνας.

Το 2022, η IDE είχε πωλήσεις 66,6 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags