Facebook Pixel Κύπελλο: Νίκες για Καλλονή, Βέροια, ήττα Παναιτωλικού
| 2015-12-03 18:03:00

Κύπελλο: Νίκες για Καλλονή, Βέροια, ήττα Παναιτωλικού

Κύπελλο: Νίκες για Καλλονή, Βέροια, ήττα Παναιτωλικού

Η Βέροια επικράτησε 1-0 της Καλλιθέας, η Καλλονή νίκησε 2-1 τον Πανσερραϊκό, ενώ ο Εργοτέλης πήρε το "τρίποντο" κόντρα στον Παναιτωλικό με 3-2

Βέροια-Καλλιθέα 1-0

Η Βέροια ήταν πολύ καλύτερη από την Καλλιθέα σήμερα, την κέρδισε εντός έδρας με 1-0 και έπιασε στην πρώτη θέση του 6ου ομίλου τον Ατρόμητο με 4 βαθμούς.

Ήταν σχεδόν επιτακτική ανάγκη: μετά την ισοπαλία στο πρώτο παιχνίδι με τον Ατρόμητο και τη νίκη της Καλλιθέας επί της Λαμίας με 2-1, η Βέροια έπρεπε σήμερα να κερδίσει πάση θυσία, καθώς σε αντίθετη περίπτωση μάλλον θα χαιρετούσε τις όποιες πιθανότητές της για πρόκριση στην επόμενη φάση.

Γι' αυτό, το συγκρότημα του Γεωργιάδη μπήκε με το μαχαίρι στα... πόδια: μόλις στο 17΄ ο Γεωργιάδης- ο παίκτης, όχι ο προπονητής...- πήρε την κεφαλιά, η μπάλα βρήκε το δοκάρι και στην επαναφορά ο αφύλακτος Μπατιόν έστειλε χωρίς πρόβλημα την μπάλα στα δίχτυα.

Τα πράγματα για την Καλλιθέα έγιναν ακόμα χειρότερα λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου, όταν στο 41΄ ο Κατσικογιάννης είδε δικαίως τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και άφησε τους φιλοξενούμενους με 10 παίκτες για το υπόλοιπο της αναμέτρησης.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο του αγώνα, άγγιξαν το δεύτερο γκολ στο 57΄, όμως ο Καϊκούτ δεν πρόλαβε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, ενώ στο 65΄ ο Γεωργιάδης έκανε 2 τα προσωπικά του δοκάρια, αλλά διατήρησε πεισματικά το σκορ στο 1-0 μέχρι το τέλος.

Μ' αυτό το τρίποντο η Βέροια έφτασε τους 4 βαθμούς και συγκατοικεί στην κορυφή του 6ου ομίλου με τον Ατρόμητο, τη στιγμή που η Καλλιθέα έμεινε στους 3.

Όλα, πλέον, για την πρόκριση στους «16» θα ξεκαθαρίσουν την τελευταία αγωνιστική.

Βέροια: Καντιμοίρης, Αραγόνες, Πούγγουρας, Μαραγκός, Σιώντης, Ιμπραΐμ, Μπατιόν (81΄Καρακώστας), Γεωργιάδης, Καικούτ, Μερεμπασβλί (65' Γιουσούφ), Κόλα (65' Ναζλίδης).

Καλλιθέα: Μιχελής, Σταύρου, Νόνης, Φερέιρα, Παγώνης, Τεγουσης, Κατσικογιάννης, Μπούζας (75΄Τσίπρας), Αρναρέλλης, Σμύρλης (46' Γκίνης), Προκς (46' Μασένα).

Καλλονή-Πανσερραϊκός 2-1

Νίκη και τρεις βαθμούς που την κρατούν ζωντανή για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου πήρε η Καλλονή που επικράτησε 2-1 στην έδρα της του Πανσερραϊκού για την 2η αγωνιστική των ομίλων.

Μετά την ήττα στην πρεμιέρα από τον Αστέρα Τρίπολης, η Καλλονή ήθελε οπωσδήποτε νίκη για να έχει ελπίδες για την πρόκριση στη συνέχεια. Οι τρεις βαθμοί ήρθαν με ανατροπή και έτσι η ομάδα του Θαλή Θεοδωρίδη έκανε την πρώτη νίκη της στον 8ο όμιλο και κόντρα στον Κισσαμικό την 3η αγωνιστική μπορεί να «σφραγίσει» την πρόκριση.

Πιο δυναμικά μπήκαν στο παιχνίδι οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι δεν είχαν περιθώριο για απώλεια βαθμών. Έλεγξαν τον ρυθμό και στο 15ο λεπτό κατάφεραν να σκοράρουν, όταν ο Αγγελούδης μπήκε με τη μπάλα στην περιοχή, έκανε την παράλληλη σέντρα, η μπάλα πέρασε από όλους τους αμυντικούς και από τον Δαύκο, έφτασε στον Πόποβιτς και αυτός έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Οι γηπεδούχοι έκλεισαν το πρώτο ημίχρονο με μια καλή ευκαιρία για να ισοφαρίσουν στο 43'΄, αλλά ο Μέλκας μπλόκαρε το σουτ του Μανούσου στην κίνηση.

Η ομάδα της Καλλονής μπήκε πιο δυνατά και στο δεύτερο ημίχρονο χάνοντας τεράστια ευκαιρία με τον Μάρκοβιτς στο 51ο λεπτό, όταν βρέθηκε μόνος απέναντι στον Μέλκα, αλλά το κοντρόλ του ήταν κακό και η μπάλα απομακρύνθηκε. Το γκολ ήρθε τελικά τέσσερα λεπτά αργότερα, όταν ο Γεωργίου έβγαλε τη σέντρα, ο Μπαργκάν εκμεταλλεύτηκε την αδράνια της άμυνας του Πανσερραϊκού και με πλασέ έκανε το 1-1.

Οι γηπεδούχοι ανέβασαν ρυθμό, κυρίως χάρη στον Μπαργκάν ο οποίος μπήκε αλλαγή και ήταν ιδιαίτερα δραστήριος απειλώντας σε κάποιες φάσεις την εστία του Πανσερραϊκού. Αυτός και ο Μανούσος έκαναν κάποια καλά σουτ, αλλά χωρίς να βρουν στόχο. Αυτό που δεν έκαναν οι δυο τους, το έκανε τελικά στο 85ο λεπτό ο Γεωργίου, ο οποίος συνδυάστηκε πολύ όμορφα με τον Μανούσο, πήρε τη μπάλα, έκανε το σουτ με τη μία, η μπάλα νρήκε στο δεξί δοκάρι του Μέλκα και κατέληξε στα δίχτυα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Καλλονή (Θαλής Θεοδωρίδης): Δαύκος, Τσαμπούρης, Βαλιός, Αναστασιάδης, Ευαγγελιδάκης, Γιούκαρης (34' Kλαντρούμπσκι), Καλτσάς, Ελακόπουλος (46' Μπαργκάν), Γεωργίου, Μανούσος, Μάρκοβιτς (60' Ξυδάς).

Πανσερραϊκός (Παύλος Δημητρίου): Μέλκας, Κούκολης, Στεργιανός, Καψάλης, Ρούτσης, Τσιμίκας, Κιοσέ, Πόποβιτς, Ανδρέου (60' Ραμίρεζ), Παπαστεργίου (68' Μπεριάν), Αγγελούδης.

Εργοτέλης-Παναιτωλικός 3-2

Μετά από ένα παιχνίδι για γερά νεύρα, ο Εργοτέλης νίκησε με 3-2 τον Παναιτωλικό και είναι πολύ κοντά στην πρόκριση της επόμενης φάσης του κυπέλλου. Εκτός διοργάνωσης ο Παναιτωλικός μετα τη δεύτερη σερί ήττα.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με ευκαιρία για τον Παναιτωλικό. Μόλις στο 2' ο Καπέλ ανατράπηκε από τον Κουτρίς μέσα στην περιοχή και ο Σπάθας έδωσε το πέναλτι. Ο Καπέλ το εκτέλεσε αλλά ο Δερμιτζάκης αποκρούει. Η συνέχεια όμως άνηκε ολοκληρωτικά στον Εργοτέλη.

Στο 12' ο ο Μάνος έστειλε με κοντινή προβολή τη μπάλα ελάχιστα άουτ και στο 21' ο Ίνιατς βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Στεφανάκο αλλά ο τελευταίος απέκρουσε το σουτ του παίκτη του Εργοτέλη.

Δέκα λεπτά αργότερα, ο Εργοτέλης άνοιξε το σκορ. Ο Καμαρά έκανε το σουτ έξω από την περιοχή και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Στο 33' ήταν η σειρά του Παναιτωλικό να χάσει μια ευκαιρία όταν ο Δερμιτζάκης έχασε τη μπάλα μέσα από τα χέρια του αλλά το σουτ του Καπέλ κόντραρε πάνω στον τερματοφύλακα του Εργοτέλη.

Στο 37' ο Ίνιατς έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή και ο Στεφανάκος απέκρουσε και στο 45΄ ο Κούτρης έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Μάνος έκανε την προβολή μπροστά από τον Ρουμπουλάκου έκανε το 2-0.

Στην επανάληψη, το παιχνίδι πήρε άγρια ομορφιά. Ο Παναιτωλικός σκόραρε στα πρώτα λεπτά και μπήκε και πάλι στο παιχνίδι. Στο 49', ο Μαρκόφσκι έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Βασιλείου έπιασε την κεφαλιά από θέση οφ σάιντ και ο Παναιτωλικός μείωσε σε 2-1 και δύο λεπτά αργότερα ήρθε άλλο ένα γκολ για τον Παναιτωλικό με τον Ίνιατς να διαμορφώνει με κοντινό πλασέ το 3-1.

Στο 65' ο Μαρκόφσκι γύρισε στον αμαρκάριστο Καπέλ που από το ύψος της μικρής περιοχής έστειλε τη μπάλα άουτ ενώ ένα λεπτό μετά ο Δωματάς σούταρε μέσα από την περιοχή για να αποκρούσει ο Στεφανάκος.

Το παιχνίδι είχε γίνει πολύ έντονο και ανταγωνιστικό και στο 87' ο Ρομέρο μπήκε στην περιοχή και σουτάρε αλλά ο Δερμιτζάκης απέκρουσε. Στο 95' λίγο έλειψαν να πάθουν... εγκεφαλικά οι γηπεδούχοι όταν ο Βιγιαφάνες έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα αλλά το γκολ σωστά ακυρώθηκε ως οφ σάιντ με αυτή τη φάση να είναι η τελευταία της αναμέτρησης.

Συνθέσεις:

Εργοτέλης (Σταύρος Λαμπράκης): Δερμιτζάκης, Γρομητσάρης, Άλλα, Κυριακόπουλος (88' Γιαλούσης), Φουκαράκης, Μπουρσέλης, Κούτρης, Κ. Καμαρά, Ίνιατς, Ρέντζας, Μάνος

Παναιτωλικός (Γιάννης Μαντζουράκης): Στεφανάκος, Κουτρομάνος (46' Μαρκόφσκι), Κόρστιενς (56' Παπάζογλου), Μάκος, Ρουμπουλάκου, Ντάνι, Μπεχαράνο, Ρομέρο, Ουαρντά (38' Βιγιαφάνες), Ρουσκουγέδα, Κάπελ, Βασιλείου  

Πηγή: sdna.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags