Κάθε επισκέπτης της χώρας μας το δοκιμάζει· εμείς, πάλι, το τιμούμε με θρησκευτική σχεδόν ευλάβεια, ακόμα κι αν τελευταία η τιμή του ανεβαίνει λες και παραγγέλνουμε… φιλέτο αστακού. Κι όμως, τίποτα δεν πτοεί τη θέση του στην κορυφή των ελληνικών προτιμήσεων.

Όμως, η ιστορία του δεν ξεκινά από τις καντίνες και τα ψητοπωλεία της σύγχρονης εποχής. Το σουβλάκι έχει ρίζες που χάνονται στον χρόνο, μέχρι τα χρόνια του Ομήρου, όπου μάλιστα βρίσκουμε αναφορές του στα έπη του μεγάλου ποιητή. Οι αρχαίοι Έλληνες είχαν ήδη ανακαλύψει την τέχνη του κρέατος στη σούβλα – μόνο που το αποκαλούσαν αλλιώς. Και τώρα το ερώτημα που σας γαργαλά τη σκέψη: πώς λεγόταν το σουβλάκι στην Αρχαία Ελλάδα;

Διαβάστε τη συνέχεια στο financenews.gr