Facebook Pixel Άδεια κτίρια με ενοίκιο 2,4 εκ.
Life
| 2011-02-20 17:08:00

Άδεια κτίρια με ενοίκιο 2,4 εκ.

Άδεια κτίρια με ενοίκιο 2,4 εκ.

Το ποσό των 2.410.791 ευρώ καταβάλλει ετησίως ο Δήμος Αθηναίων, προκειμένου να ενοικιάζει κτίρια, όπου είτε στεγάζονται υπηρεσίες με πολύ λίγους εργαζόμενους είτε είναι εντελώς ακατάλληλα για χρήση, με αποτέλεσμα να παραμένουν αχρησιμοποίητα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της “Real News” (20/02), χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί κτίριο, για το οποίο καταβάλλεται μηνιαίο ενοίκιο 105.000 ευρώ, ενώ έχει χαρακτηριστεί ως ακατάλληλο από την Πολεοδομία.

Άλλη μία χαρακτηριστική περίπτωση αποτελεί το κτίριο 403 τ.μ. στη συμβολή των οδών Δράκου και Ζαχαρίτσα στο Κουκάκι, όπου προοριζόταν να στεγαστεί η “Λέσχη Φιλίας”. Το ακίνητο ήταν νοικιασμένο από τη Δήμο για 5 χρόνια, με την προοπτική να γίνει κάποτε η Λέσχη, κάτι που δεν έγινε ποτέ, λόγω πολεοδομικών προβλημάτων που κατέστησαν ακατάλληλη τη χρήση του.

Στα Πετράλωνα, κτίριο 900 τ.μ. ενοικιάστηκε από το Δήμο Αθηναίων στις 15/07/2006 για δέκα χρόνια, με ενοίκιο 6.836 ευρώ το μήνα. Στο κτίριο στεγάζονται το 3ο Διαμέρισμα του Δήμου και η Δημοτική Αστυνομία.

Το ποσό των 72.168 ευρώ το χρόνο πληρώνει ο Δήμος για άδειο κτίριο στην οδό Ευρυπίδου 19. Το κτίριο αυτό ενοικιάστηκε για να στεγάσει το Κτηματολόγιο και στη συνέχεια παραχωρήθηκε στα ΚΕΚ. Σημειώνεται, ότι το συμβόλαιο για τη μίσθωσή του λήγει το 2013, πράγμα που σημαίνει πως θα πρέπει να πληρωθούν τα ενοίκια 2 ακόμη ετών!

Ακόμη μία περίπτωση είναι το αχρησιμοποίητο κτίριο της οδού Δώρου 7, στην Ομόνοια, του οποίου το ετήσιο ενοίκιο ανέρχεται στις 198.000 ευρώ. Ενοικιάστηκε το 2002 με σκοπό να στεγάσει τις υπηρεσίες της οδού Μητροπόλεως, κάτι που ακόμη δεν έχει γίνει. Το συμβόλαιο ενοικίασης αυτού του κτιρίου λήγει το ... 2015.

Σημειώνεται δε, πως ο Δήμος καταβάλλει το ποσό των 157.847 ευρώ το χρόνο σε ενοίκια για το κτίριο του Ληξιαρχείου Αθηνών, στη Μητροπόλεως 60, από όπου θα μεταφέρονταν οι υπηρεσίες του κτιρίου της οδού Δώρου 7!

Ο κατάλογος με τα άδεια ή ακατάλληλα λόγω παραβάσεων κτίρια δεν είναι μικρός και σε κάθε περίπτωση καταδεικνύει την ανάγκη, ειδικά στους δύσκολους αυτούς καιρούς, για συστέγαση υπηρεσιών ή μετεγκατάστασή τους σε άλλα κτίρια, λιγότερων τετραγωνικών μέτρων.

Πηγή: cosmo.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags