Facebook Pixel Τρομοκρατικές... συζητήσεις
Life
| 2011-08-07 22:06:00

Τρομοκρατικές... συζητήσεις

Τρομοκρατικές... συζητήσεις

Οι διάλογοι του πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιώργου Πεταλωτή, με το μέλος της 17Ν, Δημήτρη Κουφοντίνα, στην αναπάντεχη συνάντηση που είχαν στον Κορυδαλλό.

Λίγες ημέρες προτού πραγματοποιηθεί η επιχείρηση εκκένωσης της πλατείας Συντάγματος από τις σκηνές, ο Δημήτρης Κουφοντίντας δήλωνε "Αγανακτισμένος", ενώ εμφανιζόταν ανήσυχος για την προοπτική μετακίνησής του από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Ζήτησε μάλιστα από τον υφυπουργό Δικαιοσύνης, Γιώργο Πεταλωτή, να μη χωρίσουν οι οκτώ της "17 Νοέμβρη", που εκτίουν τις βαριές ποινές τους.

Ο "Λουκάς" της οργάνωσης συναντήθηκε αναπάντεχα με τον υφυπουργό, που από την ανάληψη των καθηκόντων του έχει συστηματοποιήσει αιφνιδιαστικές επισκέψεις στις φυλακές.

Ο 53χρονος κρατούμενος, όπως σημειώνει το "Έθνος", παρουσιάστηκε κατατοπισμένος για τις εσωτερικές και διεθνείς εξελίξεις. Ως παλιός φοιτητής της ΑΣΟΕΕ, είχε να μιλήσει ακόμα και για την κερδοφορία των τραπεζών σε συνθήκες χρηματοπιστωτικής κρίσης.

Ο Γιώργος Πεταλωτής, την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου, ξεκλείδωσε την πόρτα στο μοναδικό σωφρονιστικό κατάστημα που εξακολουθεί να λειτουργεί στο πολεοδομικό συγκρότημα της Αθήνας.

Σχεδιάζει με προσοχή τη μετεγκατάστασή του και για το λόγο αυτό πήρε μαζί τον δήμαρχο Κορυδαλλού Σταύρο Κασιμάτη.

"Στις επισκέψεις μου στις φυλακές συναντώ κρατούμενους. Όταν βρέθηκα στην πτέρυγα της "17 Νοέμβρη ζήτησαν να μιλήσω με έναν από τους κρατούμενους.
Ήρθε ο κύριος Κουφοντίνας. Ανέφερε αρκετά ζητήματα της φυλακής. Απ΄ όσα μου είπε, δεν συμπέρανα πως έχει ιδιαίτερα παράπονα. Επεκτάθηκε σε ειδικότερα ιδεολογικά θέματα. Από τα σχόλια που έκανε έδειχνε ενημερωμένος για την επικαιρότητα. Μου δήλωσε, μάλιστα, "αγανακτισμένος", ανέφερε ο Γιώργος Πεταλωτής.

"Μιλούσε με επιχειρηματολογία που έδειχνε πως δεν έχει αλλάξει τον τρόπο σκέψης. Και φυσικά δεν επιθυμώ, σε καμιά περίπτωση, να αναπαράγω τις, γνωστές άλλωστε, θέσεις του", σημείωσε.
Μαθημένος από τη θητεία στο πόστο του κυβερνητικού εκπροσώπου, γύρισε αλλού τη συζήτηση με τον Κουφοντίντα.

"Του είπα ότι με ενδιαφέρει μόνο ό,τι σχετίζεται με το σωφρονιστικό σύστημα και τις συνθήκες κράτησης. Αυτό που τελικά ζήτησε είναι να μη μετακινηθούν σε άλλες φυλακές. Είπε ότι άκουσε να συζητιέται πως επίκειται μετακίνησή τους.

"Λογικό είναι οι κρατούμενοι να θέλουν να παραμένουν σε φυλακές κοντά στον οικογενειακό τους περίγυρο. Ωστόσο, υπάρχει ένα σύστημα που ορίζει ποιος θα πάει σε ποια φυλακή. Εάν υπάρχει λόγος να μετακινηθεί, αποφαίνεται η Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών του υπουργείου Δικαιοσύνης", ανέφερε.

ΠΗΓΗ: news247.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags