Facebook Pixel Λάθος εκατομμυρίων ευρώ…
Life
| 2011-02-05 03:17:00

Λάθος εκατομμυρίων ευρώ…

Λάθος εκατομμυρίων ευρώ…

Σχεδιαστικό λάθος της Intel θα της στοιχίσει $700.000.000.

Η Intel αναμένεται να δαπανήσει 700 εκατομμύρια δολάρια για να διορθώσει ένα σχεδιαστικό λάθος που ανακαλύφθηκε στη σειρά Intel chipset 6, με την κωδική ονομασία Cougar Point.

Η εταιρεία ανέφερε σε δήλωσή της μέσω εκπροσώπου ότι εφάρμοσε κάποιες διορθώσεις και θα επανακυκλοφορήσει τις νέες εκδόσεις του chipset στα τέλη Φεβρουαρίου. Επίσης, στην δήλωση αναφέρεται ότι “σχετικά λίγοι” πελάτες θα επηρεαστούν.

Η εταιρεία αναγκάστηκε να αναστείλει τις πωλήσεις της και η ζημία προβλέπεται στα 300 εκατομμύρια δολάρια για το πρώτο τρίμηνο του 2011, καθώς άρχισε την κατασκευή της νέας έκδοσης του chipset.
Το εν λόγω chipset χρησιμοποιείται σε υπολογιστές με επεξεργαστές δεύτερης γενιάς.

Ωστόσο, οι επεξεργαστές δεν επηρεάζονται από το σφάλμα. «Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι θύρες Serial-ATA (SATA) εντός του chipset μπορεί να παρουσιάσουν πρόβλημα με την πάροδο του χρόνου και δυνητικά να επηρεάσουν την απόδοση ή τη λειτουργικότητα των SATA συσκευών όπως σκληρούς δίσκους και DVD-drives» ανέφερε η δήλωση.

Η Intel ανακοίνωσε ότι συνεργάζεται και με άλλες εταιρείες για να διασφαλίσει ότι οι κατασκευαστές υπολογιστών και άλλοι πελάτες με προβληματικά chipsets θα λάβουν τις αντικαταστάσεις που απαιτούνται.
 

ΠΗΓΗ: www.secnews.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags