Facebook Pixel Τριτοκοσμικές καταστάσεις στο κατεχόμενο από το Πακιστάν Κασμίρ
Life
| 2023-07-01 14:52:00

Τριτοκοσμικές καταστάσεις στο κατεχόμενο από το Πακιστάν Κασμίρ

του Γεωπόλδου
Τριτοκοσμικές καταστάσεις στο κατεχόμενο από το Πακιστάν Κασμίρ

Οι άνθρωποι στο κατεχόμενο από το Πακιστάν Κασμίρ κατηγορούν επανειλημμένα το Ισλαμαμπάντ, ότι εκμεταλλεύεται τους πόρους τους και δεν καλύπτει τις ανάγκες τους.

Ανθρώπινα Δικαιώματα: Οι κάτοικοι του κατεχόμενου από το Πακιστάν Κασμίρ, οι οποίοι ζουν με ελλείψεις βασικών υποδομών όπως νοσοκομείο και οδικό δίκτυο, φαίνεται να έχουν επιστρέψει στη «λίθινη εποχή», δήλωσε ο ακτιβιστής για τα ανθρώπινα δικαιώματα και πρόεδρος του Ενωμένου Λαϊκού Εθνικού Κόμματος του Κασμίρ (UKPNP), Σαουκάτ Αλί Κασμιρί.

Το Κατεχόμενο από το Πασκιστάν Κασμίρ έχει ταλαιπωρηθεί από πολλά ζητήματα όπως η υπερβολική αύξηση του πληθωρισμού, το χαμηλό ποσοστό αλφαβητισμού, οι αυξανόμενες εγκληματικές δραστηριότητες και πολλά άλλα, έγραψε ο Κασμιρί στο Twitter, υπογραμμίζοντας τα δεινά των κατοίκων της περιοχης.

 «Το Πακιστάν κατέλαβε το Κασμίρ όπου οι άνθρωποι εξακολουθούν να στερούνται βασικών υποδομών. Χωρίς νοσοκομείο και χωρίς δρόμο. Κάτω από το Πακιστάν οι άνθρωποι αναγκάζονταν να ζουν σε μια λίθινη εποχή», ανέφερε συγκεκριμένα.

Ο πληθωρισμός στο Πακιστάν σπάει όλα τα ρεκόρ, οδηγώντας τη χώρα σε χρεοκοπία.

Το κυβερνητικό πρόγραμμα λιτότητας είναι θαμμένο με μεγαλειώδη τρόπο στις τέσσερις επαρχίες, δηλαδή στο Γκιλγκίτ-Μπαλτιστάν του Κασμίρ.

«Το Σχέδιο Λιτότητας της κυβέρνησης είναι θαμμένο με μεγαλειώδη τρόπο στις τέσσερις επαρχίες, το  και το Αζάντ Κασμίρ. Ο πληθωρισμός σπάει όλα τα ρεκόρ και το Πακιστάν οδεύει προς τη χρεοκοπία, αλλά τα πολυτελή έξοδα των κυβερνώντων βρίσκονται στο αποκορύφωμά τους», ανέφερε σε άλλο tweet ο επικεφαλής του UKPNP και πρόσθεσε:

«Η μη παροχή πόσιμου νερού, η μεγάλη απόρριψη φορτίων* και η προμήθεια κακής ποιότητας αλεύρου είχαν εξοργίσει τόσο πολύ τις γυναίκες του Γκιλγκίτ που βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν. Φώναξαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης και έστησαν ντάρνα (σ.σ. καθιστική διαμαρτυρία) στο γραφείο του Επιτρόπου του Γκιλγκίτ», απαιτώντας την εκπλήρωση βασικών αναγκών των ανθρώπων στο κατεχόμενο από το Πακιστάν Κασμίρ

Ξανά και ξανά, το Γκιλγκίτ-Μπαλτιστάν έχει γίνει μάρτυρας διαμαρτυριών καθώς οι άνθρωποι στο κατεχόμενο από το Πακιστάν Κασμίρ κατηγορούν επανειλημμένα το Ισλαμαμπάντ, ότι εκμεταλλεύεται τους πόρους τους και δεν καλύπτει τις ανάγκες τους.

Η περιοχή του κατεχόμενου από το Πακιστάν Κασμίρ, την οποία το Πακιστάν ισχυρίζεται ότι είναι αυτόνομη περιοχή, αγωνίζεται να εξασφαλίσει ακόμη και βασικά δικαιώματα για πάνω από επτά δεκαετίες.

Σύμφωνα με το διοικητικό πλαίσιο του κατεχόμενου από το Πακιστάν Κασμίρ, έχει τον δικό του Πρωθυπουργό, Πρόεδρο και Ανώτατο Δικαστήριο, αλλά η περιοχή ελέγχεται άμεσα από το Ισλαμαμπάντ μέσω του Συμβουλίου του Κασμίρ, του οποίου ο πρόεδρος είναι ο Πρωθυπουργός του Πακιστάν.

*Η μείωση φορτίου (loadshedding) είναι ένας τρόπος κατανομής της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας σε πολλαπλές πηγές ενέργειας. Η απόρριψη φορτίου χρησιμοποιείται για την ανακούφιση από την πίεση σε μια πρωτογενή πηγή ενέργειας όταν η ζήτηση για ηλεκτρική ενέργεια είναι μεγαλύτερη από αυτή που μπορεί να παρέχει η κύρια πηγή ενέργειας.

Ο στόχος της απόρριψης φορτίου είναι να αποτραπεί η υπερφόρτωση ενός ηλεκτρικού δικτύου ή μιας πηγής ενέργειας.

ΠΗΓΗ: infognomonpolitics.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags