Facebook Pixel Τρέμουν οι Ουκρανοί! Φοβούνται ότι οι ΗΠΑ θα σταματήσουν τη βοήθεια λόγω Ισραήλ
Life
| 2023-11-07 02:31:00

Τρέμουν οι Ουκρανοί! Φοβούνται ότι οι ΗΠΑ θα σταματήσουν τη βοήθεια λόγω Ισραήλ

του Γεωπόλδου
Τρέμουν οι Ουκρανοί! Φοβούνται ότι οι ΗΠΑ θα σταματήσουν τη βοήθεια λόγω Ισραήλ

Η Ουκρανία «αναμένει με αγωνία» την απόφαση του Κογκρέσου

Η σύγκρουση στο Ισραήλ έχει μετατοπίσει το ενδιαφέρον της διεθνούς κοινότητας από την Ουκρανία στη Μέση Ανατολή. Γι'αυτό., όπως αναφέρει η εφημερίδα "The Hill",  η Ουκρανία φοβάται ότι θα «μείνει πίσω» και «αναμένει με αγωνία» την απόφαση του Κογκρέσου των ΗΠΑ για νέα χρηματοδότηση.

H Ουκρανία ανησυχούσε ακόμη και πριν από την κλιμάκωση της σύγκρουσης μεταξύ Ισραήλ και Hamas, όταν το Κογκρέσο αρνήθηκε να συμπεριλάβει τη χρηματοδότηση για την Ουκρανία στον ενδιάμεσο προϋπολογισμό. Την ίδια στιγμή, αυτή την εβδομάδα η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε την παροχή οικονομικής βοήθειας στο Ισραήλ χωρίς καμία απόφαση για την Ουκρανία, απορρίπτοντας το αίτημα του προέδρου Biden.

Η βουλευτής του Verkhovna Rada, Kira Rudik, δήλωσε στην Hill ότι «παραμένει» αισιόδοξη ότι το Κογκρέσο θα συμφωνήσει τελικά σε νέα χρηματοδότηση για την Ουκρανία, αλλά εξέφρασε την ανησυχία ότι «η συζήτηση γίνεται πιο περίπλοκη» καθώς πλησιάζουν οι προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ. H ελεγχόμενη από τους Ρεπουμπλικάνους Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ενέκρινε ξεχωριστό νομοσχέδιο για τη χορήγηση βοήθειας περίπου 14,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο Ισραήλ, αλλά όχι νέα κεφάλαια για την Ουκρανία.

Geopoldos Opinion: Θυμίζουμε τις απόψεις Ρώσων αναλυτών, οι οποίοι αποκάλυψαν πως η Μόσχα επωφελείται από την ισραηλινοπαλαιστινιακή σύγκρουση. Όσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος γενικότερης ανάφλεξης τόσο πιο εμφανής γίνεται η ικανοποίηση του Κρεμλίνου, καθώς αποδυναμώνονται οι ΗΠΑ. Επιπλέον η Μόσχα ευνοείται από το ότι «οι ΗΠΑ και άλλες δυτικές δυνάμεις επικεντρώνουν την προσοχή τους στη Μέση Ανατολή, όχι στην Ουκρανία».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags