Facebook Pixel Αστικός πόλεμος στη Γάζα και νέες καταστροφικές μορφές μαχών
Life
| 2023-11-13 01:14:00

Αστικός πόλεμος στη Γάζα και νέες καταστροφικές μορφές μαχών

του Γεωπόλδου
Αστικός πόλεμος στη Γάζα και νέες καταστροφικές μορφές μαχών

Η χρήση αυτόνομων οπλικων συστημάτων ,ανορθοδοξων πολεμικων μηχανων και επινοησεων  σε οδομαχίες και καταλήψεις .Οι ασκοί του Αιόλου σε  έναν πόλεμο ρομποτικών εφαρμογών και ανορθοδοξων οπλων και παγιδων εξοντωσης.

Γράφει ο Γιάννης Πεγειώτης

Εδώ και μέρες μας προβληματίζει το τραγικό ερωτημα του πως φτασαμε σε αυτες τις ανθρωποσφαγές και τι περιμένει την
ανθρωπότητα τις επομένες μέρες.

Από την άλλη οι αναφορές στην τεχνολογία και η διαταγή για πλήρη εκκένωση της Γαζας μας προβληματίζει. Ο Ερυθρός Σταυρός σε
εσωτερικές συσκέψεις από μηνών προβληματίζεται για τη χρήση αυτόνομων οπλικων συστημάτων σε οδομαχίες και καταλήψεις πόλεων. Αν το Ισραήλ τα αξιοποιήσει τότε ίσως ανοίξουν οι ασκοί του Αιόλου για έναν πόλεμο ρομποτικών εφαρμογών χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση. Γεγονός πολλαπλάσια καταστροφικό από όσα ξεραμε μέχρι σήμερα.
Σε  πρόσφατη ανάλυση στο "Φρανς 24" ειδικός στην ανάλυση μαχων και πολεμικων τακτικων ανελυσε τη νέα τακτικη και των δύο εμπολεμων μερων στη ΓΑΖΑ:

" Καθώς οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν προχωρήσει βαθύτερα στη Γάζα τις τελευταίες 48 ώρες, οι πολεμικές τακτικές έχουν αλλάξει δραματικά και από τις δύο πλευρές, λέει ο Wassim Nasr του FRANCE 24.

Αναλύοντας πλάνα που κυκλοφόρησε ο ισραηλινός στρατός και η Χαμάς, εξηγεί πώς η χρήση τόσο των ρουκετών ακοντίου όσο και των όλμων δείχνουν ότι ο αστικός πόλεμος, και επομένως η τελευταία «και πιο δύσκολη φάση» των μαχών, βρίσκεται τώρα σε εξέλιξη σε ορισμένες περιοχές."
Αστικος πόλεμος στη σημερινή ΠΟΛΕΜΙΚΗ πραγματικότητα είναι συνωνυμος με τη μερικη η τη μαζική χρήση αυτονομων οπλικων συστηματων από τους Ισραηλινους και κατακλυσμιαια απάντηση ανορθοδοξων πολεμικων μηχανων και τακτικων από τη Χαμας.Και οι δύο προσεγγισεις και τακτικες οδηγουν σε εν μέρει η ολοκληρωτικα τυφλα κτυπηματα με πολυαριθμες ανθρώπινος απωλειες και πολυτραυματισμους οδυνηρους στους οποίους επιζωντες.

Από το 2021 ο Ερυθρός Σταυρός τονιζε τα παρακατω για τη χρήση αυτονομων οπλικων συστηματων σε περιπτώσεις όπως οι αστικες μαχες στη ΓΑΖΑ:"

Υπό το πρίσμα των ηθικών κριτηρίων για την προστασία της ανθρωπότητας και την τήρηση των κανόνων του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου για την προστασία των αμάχων και των μαχητών hors de combat, η χρήση αυτόνομων οπλικών συστημάτων για τη στόχευση ανθρώπινων όντων θα πρέπει να αποκλειστεί . Αυτό θα μπορούσε καλύτερα να επιτευχθεί μέσω της απαγόρευσης των αυτόνομων οπλικών συστημάτων που έχουν σχεδιαστεί ή χρησιμοποιούνται για την εφαρμογή βίας εναντίον προσώπων.

Για την προστασία αμάχων και ΤΩΝ πολιτών , την τήρηση των κανόνων του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου και την προστασία της ανθρωπότητας, ο σχεδιασμός και η χρήση αυτόνομων οπλικών συστημάτων που δεν θα απαγορευόταν θα πρέπει να ρυθμιστεί , μεταξύ άλλων μέσω ενός συνδυασμού:

Α. περιορισμούς στους τύπους στόχων , όπως ο περιορισμός τους σε αντικείμενα που είναι από τη φύση τους στρατιωτικοί στόχοι
Β.όρια στη διάρκεια, το γεωγραφικό εύρος και την κλίμακα χρήσης , συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας της ανθρώπινης κρίσης και ελέγχου σε σχέση με μια συγκεκριμένη επίθεση
Γ.περιορισμοί σε καταστάσεις χρήσης , όπως ο περιορισμός τους σε καταστάσεις όπου δεν υπάρχουν πολίτες ή πολιτικά αντικείμενα
Δ.απαιτήσεις για αλληλεπίδραση ανθρώπου-μηχανής , ιδίως για τη διασφάλιση αποτελεσματικής ανθρώπινης επίβλεψης και έγκαιρης επέμβασης και απενεργοποίησης."

Πολλά από τα ανώτερω μετρά σίγουρα δεν θα υιοθετηθουν από τους εμπολεμους στις οδομαχιες και τις αστικες μαχες στη Γαζα.Με αποτέλεσμα την συνεχή αυξηση των απωλειων στον αμαχο πληθυσμο και την μεγάλη ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ υποδομων .

Μοναδική διέξοδος η ελπίδα μιας αλλαγής αποφάσης την εσχάτη ώρα για χαρη των ανθρωπων και μια καταπαυση του πυρος πολυημερη για να μπορεσουν ηλικιωμενοι και γυναικοπαιδα να φύουν από τις ζωνες οδομαχιων.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags