Facebook Pixel Χριστιανός ιεροκήρυκας απειλή για την εθνική ασφάλεια της Κίνας!
Life
| 2023-12-06 11:31:00

Χριστιανός ιεροκήρυκας απειλή για την εθνική ασφάλεια της Κίνας!

Sportdog Team
Χριστιανός ιεροκήρυκας απειλή για την εθνική ασφάλεια της Κίνας!

Είχε ενοχλήσει τις κινεζικές αρχές επειδή μοίραζε μάσκες κατά του κορωνοϊού με χαραγμένους στίχους από την βίβλο.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας, όπως αναφέρει το περιοδικό για τη θρησκευτική ελευθερία και τα ανθρώπινα δικαιώματα, Bitter Winter, το οποίο εκδίδεται από το Κέντρο Σπουδών για Νέες Θρησκείες, συνεχίζει να θεωρεί τον Τσανγκ Χάο, τον ιεροκήρυκα μιας μικρής αγροτικής εκκλησίας στο Γιουνάν ως απειλή για την εθνική ασφάλεια. Παρά την ασθενή υγεία του και το γεγονός ότι η σύζυγος και η μητέρα του, οι οποίες είναι επίσης σοβαρά άρρωστες, παραμένουν χωρίς υποστήριξη, ο Εισαγγελέας του Λαϊκού Δικαστηρίου της κομητείας Zhenxiong υπό τη διοίκηση της πόλης Zhaotong, στην επαρχία Γιουνάν , αποφάσισε ότι ο Τσανγκ Χάο πρέπει να παραμείνει στη φυλακή και η υπόθεσή του θα πρέπει να προχωρήσει σε δίκη.

Τον περασμένο Απρίλιο, το "Bitter Winter" ανέφερε ότι στις 14 Απριλίου, η αστυνομία έκανε έφοδο στην εκκλησία του Τσανγκ Χάο, η οποία αφαίρεσε Βίβλους, χριστιανικά βιβλία και τις μάσκες κατά του COVID με χαραγμένους στίχους από τη Βίβλο που διένειμε, οι οποίοι είχαν γίνει δημοφιλείς στην περιοχή και είχε ενοχλήσει ιδιαίτερα τις αρχές.

Ο Τσανγκ Χάο απομακρύνθηκε από την αστυνομία και το τι ακριβώς του είχε συμβεί παρέμεινε αρχικά ασαφές για την οικογένειά του. Στη συνέχεια προέκυψε ότι είχε τεθεί υπό κράτηση και αργότερα είχε συλληφθεί επίσημα για το αδίκημα της «πρόκλησης βίας και ταραχών», μια κατηγορία που χρησιμοποιείται στην Κίνα ενάντια σε κάθε είδους πολιτικούς και θρησκευτικούς αντιφρονούντες.

Στις 22 Νοεμβρίου, η οικογένειά του επικοινώνησε με διάφορες οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων με μία δήλωση, στην οποία αναφέρεται, ότι η Εισαγγελία σχεδιάζει να του ασκήσει δίωξη για «δημοσίευση και προώθηση ψευδών πληροφοριών στο Διαδίκτυο, ακατάλληλες ομιλίες, που προκαλούν σοβαρό χάος  στη δημόσια τάξη και με κακό κοινωνικό αντίκτυπο».

Οι συγγενείς πιστεύουν ότι όλες αυτές οι κατηγορίες αναφέρονται απλώς στο γεγονός ότι ο Τσανγκ Χάο λειτούργησε μια μη εξουσιοδοτημένη οικιακή εκκλησία και διένειμε τις μάσκες κατά του COVID με βιβλικούς στίχους.

Η περίπτωση του Τσανγκ Χάο επιβεβαιώνει ότι οι «παράνομοι» ιεροκήρυκες κρατούνται πρώτα και μετά θα βρεθούν κάποιου είδους αόριστες κατηγορίες για να τους κρατήσουν στη φυλακή και να τους διώξουν.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags