Facebook Pixel Συνελήφθη Ουκρανός πράκτορας που ανατίναξε δύο τρένα στη Σιβηρία
Life
| 2023-12-10 02:31:00

Συνελήφθη Ουκρανός πράκτορας που ανατίναξε δύο τρένα στη Σιβηρία

του Γεωπόλδου
Συνελήφθη Ουκρανός πράκτορας που ανατίναξε δύο τρένα στη Σιβηρία

Σύμφωνα με την FSB, o συλληφθείς τοποθέτησε εκρηκτικούς μηχανισμούς σε δύο τρένα και έλαβε οδηγίες από άλλο συμπατριώτη του που βρισκόταν στη Λιθουανία και εργαζόταν για την Ουκρανία.

Στη σύλληψη ενός Λευκορώσου προχώρησε η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας, ο οποίος κατηγορείται ότι ανατίναξε δύο τρένα στη Σιβηρία κατόπιν εντολής της υπηρεσίας πληροφοριών της Ουκρανίας ως μέρος δολιοφθοράς κατά της ρωσικής υποδομής, αναφέρουν τα ρωσικά media κατά το ρεπορτάζ που δημοσίευσε το Βαλκανικό Περισκόπιο.

Σύμφωνα με την FSB,  o συλληφθείς τοποθέτησε εκρηκτικούς μηχανισμούς σε δύο τρένα και έλαβε οδηγίες από άλλο συμπατριώτη του που βρισκόταν στη Λιθουανία και εργαζόταν για την Ουκρανία.

Όπως σημειώνουν τα ρωσικά δημοσιεύματα:

«Ένας άνδρας γεννημένος το 1971 συνελήφθη στην περιοχή του Ομσκ· είναι πολίτης της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας.  Είναι αυτός που τοποθέτησε εκρηκτικά  στις 29 και 30 Νοεμβρίου σε δύο τρένα με προϊόντα πετρελαίου».

«Παραδέχτηκε ότι είχε προμηθευτεί οκτώ εκρηκτικά και τα είχε τοποθετήσει σε βαγόνια καυσίμων», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η FSB.

Οι δύο επιθέσεις στις 29 και 30 Νοεμβρίου, στη ρωσική περιοχή Buryatia, που συνορεύει με τη Μογγολία, έγιναν κατόπιν εντολής από την Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας με σκοπό να διαταράξουν τις σιδηροδρομικές γραμμές στη Σιβηρία που χρησιμοποιεί η Ρωσία για στρατιωτικούς στόχους.

 Στην πρώτη επίθεση με εκρηκτικά, πυροδοτήθηκαν σε εμπορευματική αμαξοστοιχία που ταξίδευε μέσω της σήραγγας Severomu, έξω από τον αυτοκινητόδρομο Baikal-Amur, ενώ στη δεύτερη ένα φορτηγό τρένο χτυπήθηκε καθώς διέσχιζε τη Γέφυρα του Διαβόλου στην ίδια περιοχή σε μια σιδηροδρομική γραμμή που χρησιμοποιείται ως εφεδρική όταν τα τρένα εκτρέπονται από τη σήραγγα.

Από το ξέσπασμα της σύγκρουσης στην Ουκρανία, η Ρωσία αντιμετώπισε μια σειρά από πράξεις δολιοφθοράς σε διάφορες υποδομές και εγκαταστάσεις μεταφορών.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags