Facebook Pixel Κλαίγονται οι Ουκρανοί! Δεν έχουν στρατιώτες να πολεμήσουν τους Ρώσους (ΒΙΝΤΕΟ)
Life
| 2024-01-06 04:33:00

Κλαίγονται οι Ουκρανοί! Δεν έχουν στρατιώτες να πολεμήσουν τους Ρώσους (ΒΙΝΤΕΟ)

του Γεωπόλδου
Κλαίγονται οι Ουκρανοί! Δεν έχουν στρατιώτες να πολεμήσουν τους Ρώσους (ΒΙΝΤΕΟ)

«Χρειάζομαι ανθρώπους. Με ποιον να πολεμήσω; Να στραφώ στον κόσμο και να ζητήσω ανθρώπους εκεί, ή να πάτε εσείς οι βουλευτές να πολεμήσετε» τόνισε Ουκρανός στρατιωτικός ηγέτης

Συναισθηματικά φορτισμένες τοποθετήσεις από τον γενικό διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, Valery Zaluzhny, κατά τη συζήτηση του νόμου για την κινητοποίηση στο Ουκρανικό κοινοβούλιο που ονομάζεται Verkhovna Rada.

«Χρειάζομαι ανθρώπους. Με ποιον να πολεμήσω; Να στραφώ στον κόσμο και να ζητήσω ανθρώπους εκεί, ή να πάτε εσείς οι βουλευτές να πολεμήσετε» τόνισε ο Ουκρανός στρατιωτικός ηγέτης.

 

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Zelensky πρόσφατα είχε αποκαλύψει ότι τον προσέγγισε το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας με αίτημα να κινητοποιήσει επιπλέον 500.000 στρατιωτών.

Το νομοσχέδιο προτείνει την κατάργηση της υποχρεωτικής θητείας και αναβολής για τα άτομα με αναπηρία της τρίτης ομάδας, να υποχρεωθούν οι υπό στρατολογία να εγγραφούν σε ηλεκτρονικό λογαριασμό, να υποβληθούν σε ιατρική εξέταση και να εμφανιστούν όταν καλούνται στο στρατιωτικό γραφείο εγγραφής και στρατολόγησης τη στιγμή και τον τόπο που ορίζεται στην κλήση.

Το έγγραφο επίσης σας υποχρεώνει στους πολίτες να προσέλθουν στα στρατολογικά γραφεία εντός 60 ημερών από την ημερομηνία ανακοίνωσης της επιστράτευσης ή εντός 20 ημερών από την ημερομηνία συνέχισής της, ανεξάρτητα από τη λήψη της κλήσης.

Το κατώτερο όριο ηλικίας για επιστράτευση, σύμφωνα με το νομοσχέδιο, μειώνεται από τα 27 στα 25 έτη.

Την ίδια στιγμή, η ουκρανική έκδοση του περιοδικού Forbes, επικαλούμενη πηγές στο κοινοβούλιο, ανέφερε ότι το νέο νομοσχέδιο πιθανότατα θα σταλεί για αναθεώρηση λόγω μιας σειράς αμφιλεγόμενων ζητημάτων.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags