Facebook Pixel Πάρτι για τα ουκρανικά drones! Πως χτύπησαν τα ρωσικά τανκς προκαλώντας με
Life
| 2024-02-23 05:34:00

Πάρτι για τα ουκρανικά drones! Πως χτύπησαν τα ρωσικά τανκς προκαλώντας μεγάλες απώλειες

του Γεωπόλδου
Πάρτι για τα ουκρανικά drones! Πως χτύπησαν τα ρωσικά τανκς προκαλώντας μεγάλες απώλειες

Τα τεθωρακισμένα ήταν κρυμμένα ωστόσο τα ξετρύπωσαν εξαιτίας της αμέλειας των Ρώσων.

Ο ρωσικός στρατός, ενθαρρυμένος από την κατάληψη της Αβντιίβκα στην ανατολική Ουκρανία, φέρεται να έστειλε προηγμένα τανκ στο νότιο μέτωπο. Η προοπτική μιας νέας επίθεσης όμως έμεινε στα χαρτιά, καθώς οι ουκρανικές δυνάμεις εντόπισαν τις αποθήκες όπου φυλάσσονταν άρματα μάχης τύπου T-72 και T-80, ένα όχημα μάχης BMP-3 και ένα όχημα μηχανικού BREM.

Πρωταγωνιστές αυτής της ουκρανικής νίκης δεν ήταν άλλοι από τους έμπειρους χειριστές μη επανδρωμένων αεροσκαφών, οι οποίοι οδήγησαν τα γεμάτα εκρηκτικά drones μέσα από τις ανοιχτές πόρτες των αποθηκών και κατέστρεψαν τα κρυμμένα τανκ. 

Όπως ανέφερε το ουκρανικό μέσο ενημέρωσης Censor, η εικόνα "θύμιζε πεδίο βολής", με τις αποθήκες να τυλίγονται ολοσχερώς στις φλόγες. Ο τελικός απολογισμός κάνει λόγο για ρωσικές ζημιές αξίας πολλών εκατομμυρίων δολαρίων, αφού εκτός από τα άρματα μάχης καταστράφηκαν και αρκετά φορτηγά με στρατιωτικό εξοπλισμό.    

Ποιο το κόστος του χτυπήματος για τους Ουκρανούς; Μόλις 5.000 δολάρια, σύμφωνα με το Censor. 

Η εν λόγω επιδρομή είναι αξιοσημείωτη όχι μόνο για την εξαιρετική ικανότητα που επέδειξαν οι Ουκρανοί χειριστές drones, αλλά και για την εμβέλεια του χτυπήματος. Πλέον ο ρωσικός στρατός θα χρειαστεί να επανεξετάσει τα δεδομένα όταν θελήσει να "κρύψει" ξανά τανκ σε αποθήκες, ακόμα κι αν αυτές βρίσκονται εκτός εμβέλειας των ουκρανικών drones.