Facebook Pixel Κϊνα: Η υπηρεσία κατασκοπείας έρχεται στο προσκήνιο
Life
| 2024-04-26 01:14:00

Σκληρό μήνυμα της υπηρεσίας κατασκοπείας της Κίνας! Βλέπει εχθρούς παντού

του Γεωπόλδου
Σκληρό μήνυμα της υπηρεσίας κατασκοπείας της Κίνας! Βλέπει εχθρούς παντού

H κινεζική υπηρεσία κατασκοπείας έχει πλέον ανατρέψει τα δεδομένα και έχει γίνει ιδιαίτερα ορατή.

Η «διαβόητη μυστική» υπηρεσία κατασκοπείας της Κίνας, το Υπουργείο Κρατικής Ασφάλειας (MSS) έχει βρεθεί στο επίκεντρο, ενισχύοντας το δημόσιο προφίλ της και διευρύνοντας τις αρμοδιότητές της υπό τον Σι Τζινπίνγκ.

Χωρίς καμία παρουσία νωρίτερα στο προσκήνιο της κοινής γνώμης, η κινεζική υπηρεσία κατασκοπείας έχει πλέον ανατρέψει τα δεδομένα και έχει γίνει ιδιαίτερα ορατή.

Στις κινεζικές πόλεις, αφίσες και συνθήματα που προάγουν την εθνική ασφάλεια είναι πλέον κοινό θέαμα σε πεζοδρόμια, τρένα του μετρό, πανεπιστημιουπόλεις και διαφημιστικές πινακίδες. Επιπλέον, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το υπουργείο έχει τεράστιους ακόλουθους με σχεδόν καθημερινά σχόλια, σύντομα βίντεο ή ακόμα και κόμικς που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για υποτιθέμενες απειλές για τη χώρα, σύμφωνα με το CNN

Η κορυφαία υπηρεσία κατασκοπείας της Κίνας έστειλε πρόσφατα ένα σκληρό μήνυμα στον κινεζικό λαό με τη μορφή ενός μικρού βίντεο για τον εορτασμό της Ημέρας Εκπαίδευσης Εθνικής Ασφάλειας: «Ξένοι κατάσκοποι είναι παντού».

Στο βίντεο διάρκειας τριών λεπτών, ένας άντρας με χάντρες, με πλατύ πρόσωπο ποζάρει ως οδηγός παράδοσης φαγητού, επιχειρηματίας, τεχνικός εργαστηρίου ή ακόμα και φωτογράφος μόδας του δρόμου ενώ παίζει απειλητική μουσική. Στήνει ακόμη και μια διαδικτυακή παγίδα μελιού για να αποκτήσει κρίσιμα κρατικά μυστικά από μια ποικιλία τοποθεσιών και βιομηχανιών.

Το Υπουργείο Κρατικής Ασφάλειας (MSS), η ισχυρή υπηρεσία κατασκοπείας της Κίνας, δημοσίευσε το σύντομο προπαγανδιστικό βίντεο σε μια προσπάθεια να προετοιμάσει νοητικά τον κινεζικό λαό ενάντια σε αυτό που θεωρεί ως αυξανόμενη απειλή ξένης κατασκοπείας.

Το MSS ισχυρίζεται ότι οι ξένοι κατάσκοποι είναι διάχυτοι και έχουν διεισδύσει σε κάθε πτυχή της ζωής, συμπεριλαμβανομένων των μετεωρολογικών σταθμών και των εφαρμογών χαρτογράφησης στη χώρα.

Το υπουργείο αποκάλυψε επίσης πληροφορίες σχετικά με αυτό που περιγράφει ως κατασκοπευτικές προσπάθειες αμερικανικών και βρετανικών κατασκοπευτικών υπηρεσιών, καθώς και για την υποτιθέμενη στρατολόγηση Κινέζων από τη CIA που σπουδάζουν ή εργάζονται στο εξωτερικό.

Σε ένα ντοκιμαντέρ για την Ημέρα Εθνικής Ασφάλειας την περασμένη εβδομάδα, το MSS αποκάλυψε ότι ένας Κινέζος επιστήμονας που κρίθηκε ένοχος για πώληση κρατικών μυστικών σε ξένη οργάνωση πληροφοριών θανατώθηκε το 2016. Το ντοκιμαντέρ δεν ανέφερε ρητά ποια χώρα, αλλά οι εικόνες του δείχνουν μια αμερικανική σημαία και το κτίριο του Καπιτωλίου των ΗΠΑ.

Η αλλαγή του MSS είναι ένα στοιχείο της ευρείας στροφής του Xi για την ενίσχυση της εθνικής ασφάλειας.

Η υπηρεσία κατασκοπείας της Κίνας, MSS πάντα είχε ένα πέπλο μυστικότητας. Στις αρχές της δεκαετίας του 1980, όταν η Κίνα βγήκε από δεκαετίες πολιτικής αναταραχής και αυτοεπιβεβλημένης απομόνωσης υπό τον Πρόεδρο Μάο Τσε Τουνγκ για να αγκαλιάσει τις μεταρρυθμίσεις της αγοράς και να ανοίξει στον έξω κόσμο, η κυβέρνηση επανεκτίμησε τις ανάγκες της για εθνική ασφάλεια, ιδρύοντας το MSS .

Ιδρύθηκε το 1983 με τη συγχώνευση ενός τμήματος πληροφοριών του κυβερνώντος Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας και μιας μονάδας αντικατασκοπείας στην αστυνομία. Επιβλέπει τις πληροφορίες και την αντικατασκοπεία τόσο εντός της Κίνας όσο και στο εξωτερικό, με επαρχιακά και δημοτικά υποκαταστήματα που εκτείνονται σε όλη τη χώρα.

Με επαρχιακές και δημοτικές μονάδες εξαπλωμένες σε όλο το έθνος, είναι υπεύθυνος για την επίβλεψη πληροφοριών και αντικατασκοπείας τόσο εντός της Κίνας όσο και στο εξωτερικό.

ΠΗΓΗ: Infognomonpolitics.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags