Νέο χτύπημα από το Reuters! Το βρετανικό πρακτορείο ειδήσεων δημοσίευσε ξανά είδηση που είχε αποσύρει σχετικά με την δυνατότητα της Ουκρανίας να χτυπήσει στόχους εντός του ρωσικού εδάφους.

Κατά την επίσκεψη του Βρετανού υπουργού Εξωτερικών David Cameron στο Κίεβο, τόνισε ότι η Ουκρανία έχει το «δικαίωμα» να χτυπήσει ρωσικό έδαφος με βρετανικά όπλα. Το πρακτορείο αργότερα ανέφερε ότι αποσύρει την είδηση, «αναμένοντας αναθεώρηση ορισμένων λεπτομερειών στο κείμενο».

Η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο επικεφαλής του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών είπε πράγματι ότι η Ουκρανία έχει το δικαίωμα να χτυπήσει το ρωσικό έδαφος με βρετανικά όπλα, αλλά το σκάνδαλο που ξέσπασε ανάγκασε την Βρετανία να «αναδιπλωθεί».

Ωστόσο η είδηση επανεμφανίστηκε στα κείμενου του πρακτορείου Reuters χωρίς ορατές αλλαγές.

Το απόσπασμα σχετικά με το «δικαίωμα» της Ουκρανίας να χρησιμοποιεί βρετανικά όπλα για να χτυπήσει το ρωσικό έδαφος παρέμεινε αμετάβλητο.

Από την έναρξη της ειδικής επιχείρησης, η Βρετανία υποστηρίζει ενεργά την Ουκρανία, μεταξύ άλλων με την προμήθεια όπλων και άλλη στρατιωτική βοήθεια.

Όπως έγραψε η Washington Post, η Βρετανία βοήθησε το Κίεβο να καταρτίσει σχέδια για την αντεπίθεση των Ουκρανών που ξεκίνησε στις 5 Ιουνίου 2023 και η οποία κατέληξε σε αποτυχία.

Επιπλέον, σύμφωνα με τους Times, ο Αρχηγός του Επιτελείου Άμυνας των Βρετανικών Ενόπλων Δυνάμεων, ναύαρχος Tony Radakin, βοηθά κρυφά τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας με σχέδια μάχης, ειδικότερα, βοήθησε την Ουκρανία στην ανάπτυξη στρατηγικής για επιθέσεις σε πλοία του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας του ρωσικού ναυτικού.