Facebook Pixel Η «Κλόντια Σίφερ της ερήμου»! (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)
Life
| 2011-02-28 15:57:00

Η «Κλόντια Σίφερ της ερήμου»! (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Η «Κλόντια Σίφερ της ερήμου»! (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Η κόρη του Λιβύου ηγέτη Μουαμάρ Καντάφι, Αϊσά δεν έχει ποτέ ανέβει σε πασαρέλα, αν και διαθέτει τα απαιτούμενα προσόντα. Ίσως γι’ αυτό την αποκαλούν «Κλόντια Σίφερ της ερήμου»...

Το βέβαιο, ωστόσο, είναι πως η Αϊσά Καντάφι συνδυάζει εμφάνιση με μυαλό και δυναμισμό που λίγες γυναίκες, ιδίως στον αραβικό κόσμο, έχουν τη δυνατότητα να επιδείξουν.

Ο Μουαμάρ Καντάφι δεν κρύβει την αδυναμία του στην 34χρονη κόρη του, που είναι άλλωστε μοναδική ανάμεσα στα οκτώ παιδιά του.

«Ο πατέρας μου είναι και φίλος μου και αδελφός και σύμβουλός μου. Απολαμβάνω τον χρόνο μαζί του και θα ευχόμουν να είχα πάρει μέρος της σοφίας του», δηλώνει πάντα στις συνεντεύξεις της όταν αναφέρεται σε εκείνον.

Η Αϊσά έχει κάνει λαμπρές νομικές σπουδές και είναι κάτοχος διδακτορικού τίτλου. Μάλιστα, ήταν στην ομάδα των δικηγόρων που υπερασπίστηκαν τον Σαντάμ Χουσεΐν.

Εκτός όμως από τη δικηγορία, η Αϊσά έχει κι άλλο ένα πάθος. Σκοπός της ζωής της είναι η προώθηση των δικαιωμάτων των γυναικών στη Λιβύη. «Είμαι περήφανη για τη δημιουργία μιας τηλεφωνικής γραμμής στη χώρα μου, όπου μπορούν να τηλεφωνούν για βοήθεια γυναίκες που έχουν υποστεί ενδοοικογενειακή βία».

Σημαντικό, επίσης, είναι το φιλανθρωπικό έργο της. Το 2006 με πρωτοβουλία της έγινε στην Τρίπολη μια φιλανθρωπική συναυλία για την ειρήνη, όπου τραγούδησε ο Αμερικανός τραγουδιστής Λάιονελ Ρίτσι.

Δύο χρόνια αργότερα η Αϊσά -στη διάρκεια λαμπρής τελετής- έγινε πρέσβειρα Καλής Θέλησης του Προγράμματος Ανάπτυξης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Ανάμεσα στα καθήκοντά της που προκύπτουν από τον τίτλο της είναι η υπεράσπιση των δικαιωμάτων των γυναικών, η καταπολέμηση της εξάπλωσης του ιού HIV/AIDS, αλλά και ο αγώνας κατά της φτώχειας και της αδικίας.

Σε προσωπικό επίπεδο, η Αϊσά Καντάφι έχει παντρευτεί και έχει αποκτήσει τρία παιδιά -το μικρότερο έχει το όνομα του παππού Μουαμάρ- και ζει σε μια πολυτελή βίλα σε προάστιο της Τρίπολης.

Πηγή: esspresonews.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags