Facebook Pixel Ινδία: Η ειρήνη επιστρέφει και πάλι στο Τζαμού και το Κασμίρ
Life
| 2023-03-24 08:19:00

Η ειρήνη επιστρέφει και πάλι στο Τζαμού και το Κασμίρ

Sportdog Team
Η ειρήνη επιστρέφει και πάλι στο Τζαμού και το Κασμίρ

Υπό τη ηγεσία του Ναρέντρα Μόντι πολλοί ναοί και θρησκευτικά κέντρα δέχονται έργα αποκατάστασης και συντήρησης για την αναβίωση του πολιτισμού.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Ινδίας, Άμιτ Σαχ δήλωσε την Τετάρτη (22/3/2023) ότι η ειρήνη εγκαθιδρύεται στο Τζαμού και Κασμίρ και η Επικράτεια της Ένωσης επιστρέφει και πάλι στον παλιό πολιτισμό και τις παραδόσεις μετά την κατάργηση του άρθρου 370.

Ο Ινδός πολιτικός μίλησε μέσω τηλεδιάσκεψης μετά τα εγκαίνια του ναού Maa Sharda Devi στην περιοχή Kupwara του Τζαμού και Κασμίρ. Η κυβέρνηση της Ινδονησίας ακύρωσε τα άρθρα 370 και 35(Α) από το προηγούμενο κράτος στις 5 Αυγούστου 2019 και διχοτόμησε το προηγούμενο κράτος σε δύο εδάφη της Ένωσης, Τζαμού-Κασμίρ και Λαντάζ την ίδια ημέρα, ανέφερε το ινδικό πρακτορείο ειδήσεων (ΑΝΙ).

Υπό τη ηγεσία του Ναρέντρα Μόντι, όπως δήλωσε ο Σαχ, πολλοί ναοί και θρησκευτικά κέντρα στο Τζαμού και στο Κασμίρ δέχονται έργα συντήρησης για την αναβίωση του πολιτισμού.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Ινδίας είπε ότι το Sharda Peeth, το οποίο βρίσκεται στην κοιλάδα Νέελουμ στο κατεχόμενο από το Πακιστάν Κασμίρ, υπήρξε ιστορικό κέντρο της πολιτιστικής, θρησκευτικής και εκπαιδευτικής κληρονομιάς της Ινδίας.

«Η κυβέρνηση Μόντι θα κινηθεί προς την κατεύθυνση του ανοίγματος του Sharda Peeth στα πρότυπα του διαδρόμου του  Kartarpur. Η Κοιλάδα και το Τζαμού επιστρέφουν για άλλη μια φορά στις παλιές τους παραδόσεις, τον πολιτισμό και το Ganga-Jamuni Tehzeeb λόγω της εγκαθίδρυσης της ειρήνης», επεσήμανε.

Ο διάδρομος Kartarpur είναι μια συνοριακή διέλευση χωρίς βίζα και θρησκευτικός διάδρομος, που συνδέει το Gurdwara Darbar Sahib, κοντά στη Λαχόρη του Πακιστάν με το Gurudwara Dera Baba Nanak, στην περιοχή Gurdaspur, Punjab, της Ινδίας.

Το Ganga–Jamuni Tehzeeb, που γράφεται επίσης ως Ganga-Jamni Tehzeeb ή απλώς Hindustani Tehzeeb, είναι η σύνθετη υψηλή κουλτούρα των κεντρικών πεδιάδων της βόρειας Ινδίας, ειδικά της περιοχής doab των ποταμών Γάγγη και Yamuna, που είναι μια συγκριτική συγχώνευση ινδουιστικών πολιτιστικών στοιχείων με μουσουλμανικά.

Ο Σαχ υποστήριξε ότι υπάρχει δέσμευση για κοινωνικό και οικονομικό μετασχηματισμό και η κυβέρνηση της Ινδονησίας έχει αναλάβει πρωτοβουλίες σε όλες τις περιοχές του Τζαμού και του Κασμίρ, συμπεριλαμβανομένης της αναβίωσης του πολιτισμού. «Σύμφωνα με αυτό, διεξάγονται συστηματικές εργασίες αποκατάστασης και επισκευής σε 123 εντοπισμένα μέρη, τα οποία περιλαμβάνουν πολλούς ναούς και μέρη των Σούφι», τόνισε.

Επίσης έχουν οργανωθεί 31 μεγάλα πολιτιστικά προγράμματα με τον εντοπισμό των τόπων 75 θρησκευτικών και αγίων Σούφι. «Συνολικά 20 πολιτιστικά φεστιβάλ έχουν επίσης διοργανωθεί εδώ σε κάθε περιοχή, τα οποία θα βοηθήσουν πολύ στην αναβίωση της παλιάς μας κληρονομιάς», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags