Facebook Pixel Ινδία: Ανθεί ο τουρισμός! Αύξηση κατά 107% των κερδών σε συνάλλαγμα
Life
| 2023-04-11 09:15:00

Ανθεί ο τουρισμός της Ινδίας! Αύξηση κατά 107% των κερδών σε συνάλλαγμα

Sportdog Team
Ανθεί ο τουρισμός της Ινδίας! Αύξηση κατά 107% των κερδών σε συνάλλαγμα

Η τουριστική βιομηχανία έχει δείξει καλά σημάδια ανάκαμψης μετά την πανδημία Covid-19, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Τουρισμού την Παρασκευή.

Σύμφωνα με τις προσωρινές εκτιμήσεις της κυβέρνησης, τα έσοδα από συνάλλαγμα από τον τουρισμό στη χώρα αυξήθηκαν κατά 107%, από 65 δις ρούπιες το 2021 σε 1,3 τρις ρούπιες το 2022, σύμφωνα με το Ινδικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΝΙ).

Η τουριστική βιομηχανία έχει δείξει καλά σημάδια ανάκαμψης μετά την πανδημία Covid-19, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Τουρισμού την Παρασκευή.

Ο υπουργός Πολιτισμού, Τουρισμού και Ανάπτυξης της Βορειοανατολικής Περιφέρειας Κισάν Ρέντι δήλωσε: «Η Ινδία έλαβε 6,19 εκατομμύρια αφίξεις ξένων τουριστών (FTA) το 2022 σε σύγκριση με 1,52 εκατομμύρια την ίδια περίοδο του 2021».

Ο Ρέντι παρέθεσε τα τελευταία στοιχεία από το Γραφείο Μετανάστευσης σε μια απάντηση σε ερώτηση της άνω βουλής του ινδικού Κοινοβουλίου την περασμένη Πέμπτη 6 Απριλίου 2023.

Παρέχεται  οικονομική βοήθεια σε κρατικές κυβερνήσεις/Εδάφη της Ένωσης/Κεντρικές Υπηρεσίες για την ανάπτυξη υποδομών και εγκαταστάσεων που σχετίζονται με τον τουρισμό στη χώρα με προγραμματισμένο και σταδιακό τρόπο, στο πλαίσιο των προγραμμάτων του Swadesh Darshan, PRASHAD και Assistance to Central Agencies.

Το υπουργείο ανέφερε επίσης στην απάντηση, ότι έχει δημιουργήσει μια πολύγλωσση τουριστική γραμμή πληροφοριών 24 ώρες το 24ωρο στον δωρεάν αριθμό 1800111363 ή στον σύντομο κωδικό 1363 σε 12 γλώσσες, συμπεριλαμβανομένων 10 διεθνών γλωσσών -- γερμανικά, γαλλικά, ισπανικά, Ιταλικά, Πορτογαλικά, Ρώσικα, Κινέζικα, Ιαπωνικά, Κορεάτικα, Αραβικά, Χίντι και Αγγλικά για εγχώριους και ξένους τουρίστες για την παροχή υπηρεσιών υποστήριξης όσον αφορά τις πληροφορίες σχετικά με τα ταξίδια στην Ινδία και την παροχή κατάλληλης καθοδήγησης σε τουρίστες που βρίσκονται σε κίνδυνο ενώ ταξιδεύουν στην Ινδία.

ΠΗΓΗ: Infognomonpolitics.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags