Facebook Pixel Η κατεστραμμένη πόλη που μετατρέπεται σε έξυπνη πόλη
Life
| 2023-04-11 22:29:00

Η κατεστραμμένη πόλη που μετατρέπεται σε έξυπνη πόλη

Sportdog Team
Η κατεστραμμένη πόλη που μετατρέπεται σε έξυπνη πόλη

Η μετατροπή του Σριναγκάρ από μια κατεστραμμένη πόλη σε μια έξυπνη πόλη έχει φέρει την καλοκαιρινή πρωτεύουσα του Τζαμού και Κασμίρ στο ίδιο επίπεδο με τις μεγάλες πόλεις της Ινδίας.

Μέχρι τις 5 Αυγούστου 2019, πριν ανακληθεί το ειδικό καθεστώς στο Τζαμού και Κασμίρ και χώρισε την πολιτεία σε δύο εδάφη, η Σριναγκάρ ήταν διαβόητη για τις διακοπές ρεύματος, τους λιθοβολισμούς και τους αυτονομιστές που έκαναν αντεθνικά κηρύγματα στην καρδιά της πόλης. Και όμως τα τελευταία τρία χρόνια δεν διαπιστώθηκε ούτε διακοπή λειτουργίας, ούτε περιστατικό λιθοβολισμού.

Κανένας αυτονομιστής δεν έχει δώσει διάλεξη για να κηρύξει εξέγερση, αυτονομισμό ή διατάραξη της ειρήνης. Αντίθετα, η πόλη έχει γίνει ζωντανή και σφύζει από δραστηριότητα. Ανέκτησε τη χαμένη της λάμψη και πρόκειται να φιλοξενήσει τη σύνοδο κορυφής των G20 τον Μάιο του τρέχοντος έτους.

Πάνω από 80 κατασκευαστικά έργα βρίσκονται σε εξέλιξη σε όλη την πόλη. Το Σριναγκάρ αναζωογονείται με την ανακατασκευή μεγάλων δρόμων, μονοπατιών, ποδηλατοδρόμων και συστημάτων αποχέτευσης,. Μόλις ολοκληρωθούν, οι εργασίες θα δώσουν στη θερινή πρωτεύουσα του Τζαμού και του Κασμίρ μια νέα όψη με βελτιωμένες εγκαταστάσεις και καθαρό περιβάλλον.

Ο συνολικός προϋπολογισμός για το έργο, σύμφωνα με αξιωματούχους, είναι 30 δις ρούπιες ήτοι 335 εκατ.Ευρώ, εκ των οποίων τα 225, 3 δις Ευρώ έχουν ήδη διατεθεί σε τμήματα γραμμής που εργάζονται σε διάφορα έργα σε συνεργασία με την Smart City Limited, ενώ η Smart City Limited έχει προϋπολογισμό περίπου 111,7 εκατ. Ευρώ

Το έργο περιλαμβάνει πολλά έργα σε όλη την πόλη με στόχο τη βελτίωση της αστικής κινητικότητας, τη βελτίωση των δρόμων και την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων των δημόσιων συγκοινωνιών σε όλη την πόλη.

Η μετατροπή της Σριναγκάρ από μια έρημη πόλη σε ένα ζωντανό επιχειρηματικό κέντρο δείχνει ότι η κανονικότητα έχει επιστρέψει στο Τζαμού και Κασμίρ, το οποίο ταλαιπωρηθεί από την τρομοκρατία που υποστηρίζεται από το Πακιστάν για τρεις δεκαετίες.

Από το 1990 έως το 2019, υπήρξαν πολλές συναντήσεις μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας και των τρομοκρατών στο Σριναγκάρ, συμπεριλαμβανομένου του Λαλ Τσόουκ, της καρδιάς της πόλης. Οι τρομοκράτες δεν έχασαν χρόνο καταστρέφοντας την καλοκαιρινή πρωτεύουσα της περιοχής, πραγματοποιώντας επιθέσεις αυτοκτονίας και ρίψεις χειροβομβίδων σε πολυσύχναστες περιοχές.

Καθώς πολλά μοντέρνα εμπορικά κέντρα έχουν ανοίξει τα τελευταία τρία χρόνια, η κυβέρνηση έχει ξεκινήσει μια αποστολή να σβήσει τα σημάδια του παρελθόντος. Αρκετές ιστορικές κατασκευές έχουν ανακαινιστεί και ανακαινιστεί.

Ένα ειρηνικό και αναζωογονημένο Σριναγκάρ προσελκύει χιλιάδες τουρίστες, παρέχοντας μια πολύ αναγκαία ώθηση στην τοπική οικονομία.

Από πολλές απόψεις, το συνεχιζόμενο έργο έξυπνης πόλης είναι ένα βήμα προς την αποκατάσταση του παλιού vintage Srinagar, όταν όλα ήταν τόσο ήρεμα.

Συγκεκριμένα, η Σριναγκάρ έγινε αποδεκτή στο Δίκτυο Δημιουργικών Πόλεων της UNESCO (UCCN) στην κατηγορία της χειροτεχνίας και της λαϊκής τέχνης τον Νοέμβριο του 2021. Ήταν η μόνη πόλη στην Ινδία που έλαβε αυτήν την τιμή, μία από τις 49 παγκοσμίως.

Αυτό το δίκτυο περιελάμβανε συνολικά 246 πόλεις μέχρι το 2021. Ο στόχος είναι να δημιουργηθούν ανθεκτικές, βιώσιμες και απροσδόκητες πόλεις. Σε τοπικό επίπεδο, ο Σριναγκάρ υποστηρίζει την Ατζέντα των Ηνωμένων Εθνών 2030 για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.

ΠΗΓΗ: Infognomonpolitics.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags