Facebook Pixel Ινδία: Σήραγγα κόστους 759,8 εκατ. Ευρώ αναμένεται να εκτινάξει τον τουρισμό στο Κασμίρ
Life
| 2023-04-11 22:57:00

Σήραγγα που τρυπά τα Ιμαλάια αναμένεται να εκτινάξει τον τουρισμό στο Κασμίρ

Sportdog Team
Σήραγγα που τρυπά τα Ιμαλάια αναμένεται να εκτινάξει τον τουρισμό στο Κασμίρ

Μετά την επιθεώρηση των συνεχιζόμενων εργασιών στη σήραγγα Zojila, ο υπουργός της Ένωσης, Νιτίν Γκάντκαρι  δήλωσε τη Δευτέρα 10 Απριλίου 2023, ότι ο τουρισμός θα αυξηθεί κατά 2-3 φορές με την ολοκλήρωσή της.

Ο υπουργός Μεταφορών Ένωσης Τζαμού και Κασμίρ, Νιτίν Γκάντκαρι και ο κυβερνήτης της περιοχής, Μανότζ Σίνχα επισκέφθηκαν τη σήραγγα Zojila για να επιθεωρήσουν τις εργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη.

«Με την κατασκευή αυτής της σήραγγας, ο τουρισμός θα αυξηθεί κατά 2-3 φορές και οι ευκαιρίες απασχόλησης θα αυξηθούν επίσης», είπε ο Γκαντκάρι.

«Θα επιτύχουμε σύνδεση μεταξύ του Κασμίρ και του Kanniyakumari με την πραγματική έννοια», πρόσθεσε.

Ο Γκάντκαρι σε ένα tweet είπε ότι 19 σήραγγες κατασκευάζονται στο Τζαμού και Κασμίρ με κόστος 279,3 εκατ. ευρώ.

«Κατασκευάζονται 19 σήραγγες στο Τζαμού και Κασμίρ με κόστος 279,3 εκατ. ευρώ.. Στο πλαίσιο αυτό, οι εργασίες κατασκευής σήραγγας μήκους 13,14 km βρίσκονται σε εξέλιξη στη Zojila με κόστος 759,8 εκατ. Ευρώ. Πρόκειται για μια σήραγγα 2 λωρίδων, μονής σωλήνας, ύψους 7,57 μέτρων, σε σχήμα πετάλου, η οποία θα περάσει κάτω από το πέρασμα Zojila στα Ιμαλάια μεταξύ του Ganderbal στο Κασμίρ και της πόλης Drass στην περιοχή Kargil του Ladakh. Το έργο περιλαμβάνει ένα σύστημα Smart Tunnel (SCADA), που κατασκευάστηκε χρησιμοποιώντας τη Νέα Αυστριακή Μέθοδο Σήραγγας. Είναι εξοπλισμένο με εγκαταστάσεις όπως CCTV, ραδιοέλεγχο, αδιάλειπτη παροχή ρεύματος, εξαερισμό. Η κυβέρνηση της Ινδίας εξοικονόμησε επίσης 558,6 εκατ.Ευρώ με τη χρήση σύγχρονης τεχνολογίας σε αυτό το έργο», έγραψε στο Twitter ο Gadkari στα Χίντι.

जम्मू कश्मीर के रामबन जिले में रामबन-बनिहाल मार्ग पर सीताराम पासी-मारोग टनल (NT-1) का आज जम्मू और कश्मीर के उपराज्यपाल आदरणीय श्री @manojsinha_ जी, केंद्रीय राज्यमंत्री श्री @Gen_VKSingh जी और श्री @DrJitendraSingh जी के साथ भूमिपूजन किया।

जम्मू कश्मीर में 25,000 करोड़ की लागत… pic.twitter.com/W6OHFibIvW

— Nitin Gadkari (@nitin_gadkari) April 11, 2023

 

Ο υπουργός Μεταφορών είπε περαιτέρω ότι με την κατασκευή αυτής της σήραγγας, θα υπάρχει σύνδεση παντός καιρού για το Ladakh.

«Με την κατασκευή αυτής της σήραγγας, θα υπάρχει σύνδεση παντός καιρού για το Ladakh. Τώρα ο μέσος χρόνος ταξιδιού για να διασχίσετε το πέρασμα Zojila διαρκεί μερικές φορές τρεις ώρες, μετά την ολοκλήρωση αυτής της σήραγγας ο χρόνος ταξιδιού θα μειωθεί στα 20,0 λεπτά. Η μείωση του χρόνου ταξιδιού θα έχει τελικά ως αποτέλεσμα την εξοικονόμηση καυσίμων, έγραψε στο Twitter.

Είπε ότι υπό την ηγεσία του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι, στόχος είναι η ολόπλευρη ανάπτυξη του Τζαμού και Κασμίρ μέσω καλύτερης οδικής συνδεσιμότητας.

«Το έδαφος κοντά στο πέρασμα Zojila είναι εξαιρετικά αφιλόξενο, με πολλά θανατηφόρα ατυχήματα να συμβαίνουν εδώ κάθε χρόνο. Μετά την ολοκλήρωση της σήραγγας Zojila, οι πιθανότητες ατυχημάτων θα είναι μηδενικές. Αυτή η σήραγγα θα παρέχει σύνδεση μεταξύ της κοιλάδας του Κασμίρ και του Λαντάκ όλο το χρόνο, κάτι που θα είναι εξαιρετικά σημαντικό για την ανάπτυξη του Λαντάκ, την προώθηση του τουρισμού, την ελεύθερη κυκλοφορία των τοπικών αγαθών και τη μετακίνηση των ινδικών ενόπλων δυνάμεων σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Δεσμευόμαστε για την ολόπλευρη ανάπτυξη του Τζαμού και του Κασμίρ μέσω καλύτερης οδικής συνδεσιμότητας υπό την ηγεσία του αξιοσέβαστου πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι», έγραψε στο Twitter.

Νωρίτερα, στις 9 Απριλίου, η Megha Engineering and Infrastructure Limited (MEIL) που εδρεύει στο Hyderabad, η οποία εκτελεί το Zoji La Tunnel, συνεχίζεται με γρήγορους ρυθμούς και είναι πιθανό να ολοκληρωθεί έως τον Δεκέμβριο του 2026.

Σύμφωνα με την κατασκευαστική εταιρεία, το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τον Δεκέμβριο του 2026. 

ΠΗΓΗ: infognomonpolitics.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags